Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. december 8. 23:45

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2017. december 10.

1. Adventben minden héten hétfőtől szombatig reggel hat órakor hajnali Rorate miséket tartunk, melyekre szeretettel várjuk a kedves híveket.

2. Advent vasárnapjain vesperást éneklünk 17 óra 30 perctől az esti szentmise előtt a Nagytemplomban. Szeretettel várjuk a kedves híveket. A városi adventi gyertyagyújtások szombat esténként öt órakor történnek a Városháza előtt.

3. A Szentcsalád templomban december 11-12-13-án, hétfő-kedd-szerdán este hatkor Dr. Finta József plébános atya fog adventi lelkigyakorlatot vezetni.

4. A Máltai Szeretetszolgálat tisztelettel és megbecsüléssel megköszöni a 2017-es évben behozott ruha és egyéb adományokat, amelyek mennyiségileg és minőségileg is példaértékűek. Kérjük, ha lehet, az adományokat a tárolási lehetőségek korlátoltsága miatt CSAK a két ünnep közötti időszakban hozzák be a Máltaisok Hoffmann J. utcai házába! Megértésüket előre is köszönjük.

5. „Zenevarázslat” címmel jótékonysági koncert lesz a Nagytemplomban a templom felújításának céljára dec. 18-án hétfőn este 19 órakor. A belépőjegy ára 3.000 Ft., diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 2.000 Ft. Belépőjegyet a plébánia irodájában is lehet vásárolni hivatali időben. A programról plakátokat is tettünk ki a hirdető felületekre.

6. Szeretettel hívnak és várnak minden kedves érdeklődőt a kecskeméti Szent Imre Ált. Iskola kápolnájába a SZAGGATÓ Zenekar karácsonyi koncertjére, 2017. december 19-én, kedden 19 órai kezdettel. A belépés ingyenes, de a zenekar  működése adománnyal támogatható!

7. December 23-án szombaton délután 17 órától az Aurin Leánykar fog karácsonyi hangversenyt adni a Nagytemplomban „Varázslatos Karácsony” címmel. Szeretettel várunk minden érdeklődőt. A belépés ingyenes.

8. December 24-én vasárnap du. 15 órakor hittanosaink betlehemes pásztorjátékot fognak bemutatni a Nagytemplomban, melyre szeretettel várjuk a gyerekeket, felnőtteket, időseket, családokat egyaránt. A programról plakátot helyeztünk ki a hirdetőtáblára.

9. Megjelent a „Kecskeméti Nagyharang” című időszakos kiadványunk, amelyet jó szívvel ajánlunk a kedves hívek figyelmébe. A kis lap önköltségi ára 250 Ft. Adományokat szeretettel fogadunk az újság melletti dobozba.

10. Közeledik az év vége. Tisztelettel kérjük, hogy akik még nem rendezték ezévi egyházi hozzájárulásukat, szíveskedjenek azt megtenni! Az egyházi hozzájárulást be lehet fizetni a plébánia irodájában, hivatali időben, valamint a sekrestyében a szentmisék után, illetve csekken is. Hálásan köszönünk minden támogatást, segítséget! Köszönjük a Nagytemplom felújítására juttatott adományokat is.

11. A karácsonyi ünnepi időszak szentmiséi a következők lesznek:

- Dec. 24-én, Advent IV. vasárnapján vasárnapi miserend szerint lesznek a szentmiséink. A de. fél 11-es szentmisét Dr. Bábel Balázs érsek atya fogja tartani.

-  December 25-én éjfélkor, reggel hét órakor, de. 9 és fél 11 órakor, valamint este 18 órakor lesznek karácsonyi ünnepi szentmisék.

- Dec. 26-án reggel hétkor, de. 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék.

- Dec. 31-e, Szilveszter napja vasárnap lesz, így reggel hétkor, de. 9-kor és fél 11-kor is lesz szentmise. Este azonban nem 18 órakor, hanem 17 órakor lesz az évvégi hálaadó szentmise.

- Január 1-jén, Újév napján Szűz Mária Istenanyaságának kötelező ünnepe van. Reggel hétkor, de. 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék.

12. Tisztelettel kérem a kedves híveket, hogy a szentmisék előtt, alatt vagy után megjelenő kolduló személyeknek ne adjanak adományokat a templomban és a templom előtt! Ugyanis többen az elmúlt hetekben ismét olyan magatartást tanúsítanak a szertartások alatt, hogy az sokakat megbotránkoztat és templomunktól elriaszt! A Katolikus Egyháznak megvannak itt a városban azok a jótékonysági intézményei, amelyek az ő segítésükre szakosodtak. (Máltai Szeretetszolgálat, Karitász, Wojtyla Ház). Kérem, hogy ezekhez szíveskedjenek őket elküldeni!

HIRDETNI A KÜLÖN LAPRÓL A PLÉBÁNIÁK KÖZÖS HIRDETÉSÉT!!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház