Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. december 8. 23:54 | Szerző/forrás: keol.hu

TOP 100 – Bács-Kiskun Megye Gazdasága 2017

TOP 100 – Bács-Kiskun Megye Gazdasága 2017
Ebben az évben is elkészült a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága, valamint a Központi Statisztikai Hivatal Szegedi Főosztálya együttműködése révén a megye gazdaságát és élmezőnyét ismertető kiadvány, a „TOP 100 - Bács-Kiskun Megye Gazdasága 2017".

A táblázatok, diagramok, számsorok önmagukért beszélnek. A Bács-Kiskun megyei székhelyű vállalkozások nettó árbevétele évről-évre folyamatosan növekszik az előző évekhez képest. Ezért a könyvben szereplő tényeken kívül a kiadvány bemutató rendezvényén, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Platter János Konferenciatermében, 2017. december 7-én, csütörtökön délután egy olyan témával is foglalkoztak, ami egyre jelentősebb akadályként jelentkezik szinte minden megyei vállalkozás életében: a munkaerőhiánnyal.

Ez volt a program:

• Köszöntő (Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke)

• Bács-Kiskun megye gazdasági adatai a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kimutatásai alapján (Benda Ferencné, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága igazgatója)

• Trendek és helyzetkép - gazdaság és munkaerőpiac Magyarországon és Bács-Kiskun megyében (Kocsis-Nagy Zsolt, a Központi Statisztikai Hivatal statisztikai tanácsadója)

• Megtartani vagy elveszni - A munkaerő megtartás lehetőségei (Csizmadia Gábor, a Viapan Group operatív igazgatója)

Kövessen minket a Facebookon is!