Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. december 9. 11:11

Baptisták osztottak ebédet a Wojtyla Házban

Képgaléria
Baptisták osztottak ebédet a Wojtyla Házban
Szombat délelőtt a Kecskeméti Baptista Gyülekezet fiataljai látogattak a Wojtyla Barátság Központba. Szám szerint tizennégyen képviselték vallási közösségüket és lelkipásztorukat, Mike Sámuelt annak apropóján, hogy ma ők hívták meg egy-egy tányér melegételre a népkonyha százhúsz gondozottját. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

A Fiatal Felnőttek Csoportját Bruder Gergő vezette, aki közös éneklést követően déltájt az étkezdében nyilvánosan tanúságot tett Krisztus mellett, miután felolvasta János evangéliuma 14. fejezetének első 7 szakaszát:

„Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem! Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek. Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat. Tamás erre így szólt hozzá: Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat? Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam. Ha ismernétek engem, ismernétek az én Atyámat is: mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok őt.”

Elmondta, hogyan változtatta meg, tett csodát személyes életében Jézus, amikor annak idején a börtönben egyik rabtársával együtt elmentek az egyik vasárnapi istentiszteletre, ahol „valami azonnal megfogott abból, amit ott hallottam, de akkor még körön kívülinek tartottam magam”.

Kissé irigykedve elcsodálkozott, amikor húsz-huszonöt évre ítélt rabok súlyos börtönbüntetésük ellenére felszabadultnak érezték magukat, és ő is valami hasonlót szeretett volna átélni a fegyházban fogva tartva – mesélte az ebédre váró rászorultaknak.

Miután meghallgatta a börtönlelkész prédikációját, úgy vélekedett, két lehetséges út áll előtte: öngyilkossággal megpecsételni bűnös múltját, avagy elfogadni azt a Krisztust, akit a lelkész hirdetett. Ő úgy döntött: „adok Istennek egy esélyt”. És – mint kifejtette – nem bánta meg, az Úr megváltoztatta egész életét – nem is akárhogyan! A váci fegyházból idő előtt szabadulva egy hónapon belül talált munkát magának, tavaly pedig feleségül vette az egyik neves kecskeméti sebészorvos lányát. Manapság főállásban hirdeti Isten Igéjét, miközben a baptista teológián tanul. Hit által ingyen kegyelemből mindent megkap az Úrtól, amire valóban szüksége van – hangoztatta Bruder Gergő.

Arra bíztatta hallgatóságát, hozzá hasonlóan ők is tegyék le voksukat Jézus Krisztus mellett, mert „új életvitelt csak úgy érdemes kezdeni, ha élő kapcsolatunk van Istennel. Szabadon döntse el mindenki, kell-e ez neki”. Jézuson nem fog múlni; Ő tárt karokkal fogad minket, amikor kopogtatunk ajtaján, és szívünkbe költözik; a Szentlélek erejével – ha engedelmeskedünk vezetésének – megváltoztatja egész életünket, átformálja gondolkodásunkat, öröm, békesség lesz osztályrészünk – hangsúlyozta a bizonyságtevő.

A tizennégy fiatal utolsó „felvonásként” százhúsz adag rizseshúst osztott ki kenyérrel, süteménnyel, miközben a második adventi gyertya fénye is kigyúlt. A vasárnapi hidegcsomagot Kovács István képkeretezőnek köszönhette a szociális intézmény sorsközössége.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház