Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. december 13. 23:01 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskeméti önkormányzati képviselőktől kapott tornaszobát a kórház

Kecskeméti önkormányzati képviselőktől kapott tornaszobát a kórház
Engert Jakabné, Bogasov István és Leviczky Cirill önkormányzati képviselők támogatásának köszönhetően egy új tornaszobát alakítottak ki a Bács-Kiskun Megyei Kórház Neurológiai- és Stroke Osztályán.

Az 500 ezer forintos beruházást ugyanis a három képviselő közösen finanszírozta a képviselői alapjából. Az ünnepélyes átadást ma, azaz 2017. december 13-án tartották a kórház 9. emeletén lévő Neurológiai- és Stroke Osztálya előterében.

Az átadás résztvevői voltak:

• Dr. Svébis Mihály főigazgató, Bács-Kiskun Megyei Kórház

• Prof. Dr. Bihari Katalin PhD. c. egyetemi tanár, osztályvezető főorvos, Neurológiai - és Stroke Osztály

• Bogasov István önkormányzati képviselő

• Engert Jakabné önkormányzati képviselő

• Leviczky Cirill önkormányzati képviselő

A stroke-ot elszenvedett betegek lehető legjobb gyógyulása szempontjából mind a hazai, mind a nemzetközi protokollok alapján a rehabilitáció mielőbbi elkezdése javasolt. A friss stroke-os betegek fizikoterápiája eddig az ágyakban, a kórtermekben történt, mivel naponta nem tudtak a szükséges fizikoterápiára átjutni a kórház 9. emeletéről a szakrendelő épületének földszintjén lévő fizikoterápiás részlegre.

A tornateremnek köszönhetően megvalósult, hogy a kórházban korszerű korai rehabilitációt nyújthassanak a betegeknek a Neurológiai és Stroke Osztály szintjén, a Hotel épület 9. emeletén.

A rehabilitáció minél előbbi megkezdése természetesen nem váltja ki a rehabilitációs szakkórházakban történő későbbi, akár hosszabb ideig tartó kezelést, de ezekre a helyekre sokszor heteket kell a betegeknek várni, így a maradéktalan vagy várható legnagyobb mértékű gyógyulásra való esélyük csökken.

Kövessen minket a Facebookon is!