Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. december 19. 16:46

A Gáspár iskola is támogatta a Wojtyla Házat

Képgaléria
A Gáspár iskola is támogatta a Wojtyla Házat
Adománygyűjtést szervezett a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a Wojtyla Barátság Központ számára. Az egész iskolát megmozgató akció során összegyűjtött csomagokat kedd délelőtt szállították el a karitatív szervezethez az iskola teherautójával.

Az adományokat már hetek óta gyűjtögették a Gáspár András Szakgimnázium diákönkormányzatot segítő pedagógusai, hogy a szociális intézmény eljuttassa őket a rászorulók számára. A szervezők főként tartós élelmiszereket kértek, de váratlan meglepetésként ruhaneműk és gyermekjátékok is érkeztek a felajánlóktól.

A csomagokat kedd délelőtt szállították el a karitatív szervezethez. Mindazonáltal nem véletlenül esett a választás az Egressy utcai népkonyhára.

– November elején elhunyt igazgatóhelyettesünk, Haincz József, aki önkéntesként éveken át több formában segítette a Wojtyla Ház munkáját, például főzéssel, adománygyűjtéssel. Az ő tiszteletére is választottuk ezt a karitatív szervezetet, hogy biztosan jó helyre kerüljenek a csomagok – mondta Székely Veronika, a Gáspár iskola diákönkormányzatot segítő pedagógusa.

A felhívásra az egész iskola megmozdult. Mind az ötven osztály és a pedagógusok is csatlakoztak a jótékonysági akcióhoz. A kezdeti nehézségek ellenére szép mennyiségű adományt tudtak átadni a szervezet számára a gáspáros diákok. Az iskola tanárai pedig abban bíznak, hogy jövőre még több csomagot tudnak majd felajánlani.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház