November 27. szerda, Virgil
Hírek, események 2017. december 22. 11:59

Paradicsomos penne a Wojtyla népkonyha „étlapján”

Képgaléria
Paradicsomos penne a Wojtyla népkonyha „étlapján”
Caruso Annunziato, a Cézár Étterem tulajdonosának, főszakácsának adománya jóvoltából Molnár Zoltán önkéntes szakács főzött pénteken ebédet a Wojtyla Barátság Központ gondozottai számára. A felajánló olasz származású úriember immáron huszonegyedik esztendeje vezeti éttermét Kecskeméten, rendkívüli sikerrel. Ő is „lentről” kezdte, tehát tudja, milyen érzés, ha – finoman szólva – nem tehetős az ember. Ez tükröződik vissza abban, ahogyan a szegénységről vélekedik: ha valakinek több adatik, adjon belőle azoknak, akiknek kevesebb jut. Az olasz szakácsmesternek hála ismét étteremben érezhették magukat a Wojtyla Ház szegényei, ezúttal szám szerint közel százhúszan: péntek délben paradicsomos pennét fogyaszthattak csicseriborsóval, kenyérrel, süteménnyel. Étkezés előtt Borisz atya emlékeztette a jelenlévőket arra, mit – pontosabban kit – ünneplünk karácsonykor. „Aki miértünk született, hogy elvezessen minket az örök életbe: Jézusra kell gondolnunk tehát elsősorban. Ha erről megfeledkezünk, az egész ünnep üres marad.” – hangsúlyozta a kecskeméti ortodox lelkész. (Fotók: Mátyus István)

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház