Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. december 27. 14:26

Szerdától négy napon át Rehák Róbert és családja a főtéri étkeztetés főtámogatója

Képgaléria
Szerdától négy napon át Rehák Róbert és családja a főtéri étkeztetés főtámogatója
December 27-én immáron negyedik napja tartott ételosztást Kecskemét főterén a Wojtyla Barátság Központ. Szerdán Rehák Róbert kecskeméti származású budapesti vállalkozó és családja elsődleges támogatásával, valamint az OTP Bank jelentős hozzájárulásával valósulhatott meg a jótékonysági akció. Mindemellett Fodor István, a Fodor Cukrászda tulajdonosa 300 darab krémest ajánlott fel a sátorban ebédelő rászorultak számára. (Fotók: Mátyus István)

Farkas Pál, a népkonyha szervező munkatársa hangsúlyozta: Rehák Róbert és családja hosszú évek óta kiemelt patrónusa a szociális intézmény elesettjeinek, ezért külön köszönet illeti a nemes lelkű üzletembert, miképpen közvetlen hozzátartozóit is.

Belánszkyné Pályi Gabriella, Fodor Zoltán és Simics Zoltán az OTP Bank Dél-Alföldi Régiójának munkatársaiként jelentek meg a helyszínen. A pénzintézet részéről Simics Zoltán köszöntötte az egybegyűlteket:

– Örömmel látom, hogy évről évre egyre kevesebben vagyunk, ami azt feltételezi, hogy talán egyre kevesebb a szükséget szenvedő ember. Remélem, egyszer eljutunk oda, hogy már nem szorulnak segítségre a most itt összesereglett rászorultak, addig is számíthatnak az OTP Bankra – nem csak karácsonykor, de folyamatosan év közben is – hangoztatta.

A nap meglepetését Fodor István szolgáltatta, aki nem sokkal délidő előtt 300 darab krémest emelt ki autójából, hozzáfűzve: – Szüleim, nagyszüleim mindig segítettek, akiken tudtak, e hagyományt igyekszem tovább vinni. Kecskemét legrégebbi cukrászvállalkozóiként ilyeténképpen jutunk el a város nehezebb sorsú lakosságához is, akikkel jellemzően sajnos nem találkozhatunk üzleteinkben. Ily módon viszont az ő ünnepi asztalaikra is jut némi édesség, szeretet.

Támogatói segédlettel szerdán ragus húst szolgáltak fel tésztával, kenyérrel, mákos süteménnyel, krémessel és szaloncukorral a népkonyha, a honvédség, valamint az OTP jelen volt önkéntesei.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház