Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. január 4. 22:37 | Szerző/forrás: keol.hu

Drogos rablótámadó az M5-ös autópálya pihenőjében

Drogos rablótámadó az M5-ös autópálya pihenőjében
Az M5-ös autópályán lévő vendéglő előtt parkoló személyautóban ülő nőt támadta meg egy kábítószer hatása alatt álló férfi 2018. január 1-jén délután. Az asszonyt életveszélyesen fenyegető támadót a nő férje kergette el, majd nem sokkal később a rendőrök elfogták. (A fotó illusztráció)

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 30 éves nagykőrösi férfinak az előzetes letartóztatását, akit rablás bűntettének kísérletével gyanúsítanak - közölte dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. január 1-jén 15 óra körüli időben - miután előzőleg kábítószert fogyasztott - az M5-ös autópályán lévő vendéglő előtt parkoló személyautó vezetői oldala mellé lépett és az ablaküvegen keresztül bekopogott a bent ülő nőhöz. A sértett kinyitotta a jármű ajtaját, majd a gyanúsított többször azzal fenyegette meg a nőt, hogy amennyiben ő és a kutyái nem szállnak ki a gépjárműből, akkor el fogja törni a sértett nyakát.

A nő élettársa észlelte az eseményeket és kérdőre vonta a gyanúsítottat. Eközben a sértett telefonon értesítette a rendőrséget, akik a férfit a helyszín közelében rövid idő múlva elfogták.

A járásbíróság a 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert esetében fennáll a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított fellebbezést jelentett be, melyről a Kecskeméti Törvényszék dönt majd.

Kövessen minket a Facebookon is!