Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. január 6. 19:56

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2018. január 8.

1. Aki Vízkereszt ünnepe tájékán házszentelést, lakásszentelést szeretne kérni, kérem, szíveskedjék jelentkezni lakcímével és telefonos elérhetőségével a plébánián irodai időben, vagy pedig a sekrestyében a szentmisék után! A jelentkezőket felhívjuk időpont egyeztetés végett.

2. A Szent Imre Általános Iskola és Óvoda szeretettel hívja és várja a gyermekeket a 2018/19-es tanévben induló első  osztályaiba.  Első alkalommal 2018. január 8-án, hétfőn, 16:30-tól a kedves szülőknek az iskola megtekintésére  és beszélgetésre lesz lehetőségük a leendő első osztályos tanító nénikkel. Ez idő alatt a  gyermekek részére „téli örömök” játszóházat tartunk.  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

3. Szeretetláng engesztelésünk felajánló és kérő szentmisével lesz a Nagytemplomban január 10-én szerdán 17 órakor. Szeretettel várjuk az imádkozni vágyókat.

4. Kecskeméten a Nagytemplomban 2018. január 11-én, csütörtökön délután fél 5-től háromnegyed 6-ig Cönákulumot tart Halmágyi Zoltán ösküi plébános atya, aki a Mária Kora újság főszerkesztője. Utána a 6 órás szentmisén a prédikációban ismerteti a Cönákulumot, a felajánlást SZŰZ MÁRIA Szeplőtelen szívének a szentmisében végezzük. Mindenkit szeretettel várunk.

5. A Piarista Iskola alsó tagozatának harmadik beiskolázási programja 2018. január 11-én, csütörtökön és január 12-én, pénteken délután fél öt órától lesz az iskola Öveges Diáklaborjában, TUDÓS SZIGET címmel, melyre szeretettel várjuk a leendő elsős kisgyerekeket és szüleiket. A programra előzetes regisztráció szükséges, a linket az iskola honlapján, a kiemelt híreknél találják meg.

6. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Ifjúsági Vezetőképző Tanfolyamot szervez, mely három féléves és félévente négy hétvégét foglal magában. A képzés helyszíne a kecskeméti Szentcsalád Plébánia. A tanfolyam ingyenes, a jelentkezésnek azonban feltételei vannak. Szórólapok találhatók a programról a kis asztalkán, illetve a kihelyezett plakátokról is tájékozódhatunk.

7. Január 14-én vasárnap 15 órakor Szent Filoména tiszteletére szentmisét és imaórát tart Balázs Gergely piarista atya a Barátok Templomában. Szeretettel várják az érdeklődőket.

8. Ebben az évben 2018. január 21-28-ig tart a keresztények egységéért végzett imádság kiemelt ideje, az ökumenikus imahét. Kecskeméten ezúttal itt nálunk, a róm. kat. Nagytemplomban lesznek az ökumenikus imaórák január 22-e hétfőtől január 27-e szombatig.  Az imaórák minden este 17 órakor kezdődnek, az esti szentmisék előtt egy órával. Az első alkalommal, január 22-én hétfőn Dr. Bábel Balázs érsek atya fogja vezetni az imaórát. Kérem, lehetőleg egész héten át legyünk jelen minél többen ezeken az ökumenikus ima-alkalmakon!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház