Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. január 27. 20:55

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2018. január 28.

1. A hét ünnepei a következők:

- Szerdán Bosco Szent János áldozópap emléknapja.

- A héten első csütörtök és első péntek lesz. A szentségimádás csütörtökön 17 órakor kezdődik.

 - Pénteken Urunk bemutatása, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. A gyertyaszentelés az este 18 órakor kezdődő szentmisében lesz megtartva. Hozzunk magunkkal gyertyákat!

- Szombaton Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja lesz. Balázs-áldást osztunk a szentmiséken és mához egy hétre, vasárnap is a szentmisék végén.

2. A Piarista Általános Iskola Szeretettel hívja és várja a leendő első osztályos gyermekeket és szüleiket alsó tagozatának nyílt napjára, 2018. január 30-án, kedden reggel 7.45-től. Délelőtt az érdeklődő családok órákat látogathatnak, majd lehetőségük lesz találkozni és beszélgetni a leendő elsős tanítókkal. 

3. A Piarista Plébánia február 3-án buszos zarándoklatra hívja a kedves híveket és az öregdiákokat. A zarándoklat programja: a Máriaremetei kegytemplomban közös szentmise, majd a HITRE, TUDÁS-ra kiállítás megnézése. Az útiköltség 3000 Ft. Indulás reggel 8 órakor a Piarista Gimnázium elől. A múzeumi belépőt mindenki maga fizeti. Érkezés 18 óra tájban. Jelentkezés a piarista templom sekrestyéjében vagy a piarista plébánián az útiköltség befizetésével.

4. A Római Katolikus Főplébánia, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Kecskeméti Szervezete, a Piarista Diákszövetség és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja  tisztelettel meghív minden érdeklődőt a gróf Széchenyi Zsigmond kutató, író születésének 120. évfordulója tiszteletére rendezett báljára, melyet 2018.02.10-én (szombaton) 19 órai kezdettel  a Három Gúnár Hotel rendezvény házában adnak. Mindenkit szeretettel várunk!

5. A Szent Miklós Templomigazgatóság RÓMAI Zarándoklatot szervez 2018.10.27-11.01-ig. Hat nap, öt éjszaka félpanziós ellátással. A részvételi díj 120.000 Ft / fő. Jelentkezni január 31-ig lehet Fekete Gábor diakónusnál (+36/30/457-7031)A zarándoklatról plakátokat is helyeztünk ki a hirdetőtáblákra.

6. Február 11-én vasárnap lesz a Betegek Világnapja. Ehhez kapcsolódóan a Betegek Szentségének közös, ünnepélyes kiszolgáltatására kerül sor a Nagytemplomban a de. fél 11-es szentmise keretében. Kérem, hogy az egyedül eljönni nem képes időseket és betegeket hozzuk el erre az eseményre! Gyónási lehetőség lesz a szentmise előtt és alatt.

7. Irgalom Forrása közbenjáró szolgálat lesz 2018. február 11-én délután fél 4-től itt a Nagytemplomban. A tanítás témája: Áldást hozó tized. A tanítás után közbenjárás lesz testi- és lelki gyógyulásért az Oltáriszentség előtt.

8. A Házasság hete idén február 10-től 18-éig tart Kecskeméten, és számos értékes program lesz, amelyekre nem csak házasokat várunk! A Parázs Pasztorális Központ ismét szervez flashmobot, vacsoraestet és Szerelmi kalandtúrát, amely idén március 24-ig tart. Bővebb információ és jelentkezés a programokra a Parázs Központ honlapján! Február 11-én vasárnap a 9 órás szentmise után templomunkban megáldjuk a házaspárokat és jegyespárokat. Szeretettel várunk mindenkit!

9. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik ebben az évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni lehetőleg az év első két hónapjában a lakhelyileg illetékes plébánián, hogy a jegyesoktatásról és egyéb tennivalókról idejében tudjuk tájékoztatni őket! 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház