Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. február 9. 21:56 | Szerző/forrás: keol.hu

Vérükkel segítettek a VER-BAU dolgozói

Vérükkel segítettek a VER-BAU dolgozói
A kecskeméti székhelyű építőipari cég már több mint 20 éve nemcsak az építésben szerepel stabilan az élvonalban, hanem fontos társadalmi szerepvállalások területein is. A kultúra, a sportok és más kreatív szervezetek támogatása mellett, a cég irodaházában minden évben megszervezésre kerül egy véradási akció is.

Az idén 6. alkalommal került sor a VER-BAU székházában a dolgozóknak megszervezett önkéntes véradásra, amelynek célja az embertársak megsegítése és életek mentése volt.

Az akcióban minden évben nagy lelkesedéssel vesznek részt a cég dolgozói, valamint ezúttal is az elsők közt adott vért Weninger Richárd, a cég ügyvezetője. Az egy egység teljes levett vérből, ami 450 ml, 3 ember élete menthető meg, vagyis minden donor 3 másik embertársán tud segíteni.

"Ma már azt mondhatom, hogy tradícióvá vált az önkéntes véradás a VER-BAU-nál. Előfordult az is, hogy egy-egy építkezésünk helyszínére is delegáltuk az akciót, ahol partnereinknek és alvállalkozóinknak is alkalma nyílt ezáltal az önkéntes véradásra. Nagy örömünkre szolgál, hogy már sok rászoruló embertársunknak segíthettünk"- mondta el Weninger Richárd.

Kövessen minket a Facebookon is!