Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. február 22. 21:39 | Szerző/forrás: keol.hu

Bértámogatás a cégeknek - Foglalkoztatási programok indulnak Bács-Kiskunban

Bértámogatás a cégeknek - Foglalkoztatási programok indulnak Bács-Kiskunban
A megyei önkormányzat és konzorciumi partnerei uniós támogatás igénybevételével nagyszabású és hosszú távú képzési és foglalkoztatási programokat indítanak Bács-Kiskun megyében. Cél a munkaerő-piac bővítése, a foglalkoztatás növelése, ezáltal a térség gazdaságának élénkítése és a lakosság életszínvonalának emelése. Az ún. Paktumszervezet Irányító Csoportja és a Paktumszervezeti Tagok képviselői a mai napon tartották soron következő ülésüket a Megyeházán.

A tanácskozás legfontosabb döntései: támogató döntés született a „Bács-Kiskunban itthon vagy!" elnevezésű tanulmányi ösztöndíj programhoz kapcsolódó képzések, valamint a célcsoport elhelyezkedését segítő támogatások indításáról is. Ez utóbbi az alábbi formában valósulhat meg:

• bértámogatás nyújtása, vállalkozóvá válást segítő támogatás

• munkatapasztalat-szerzést elősegítő bérköltség-támogatás nyújtása

• a munkába járáshoz, munkatapasztalat-szerzéshez kapcsolódó utazás támogatása

• mobilitás támogatása (lakásbérleti hozzájárulás és a heti ingázás kezdeti nehézségeit megkönnyítő, ideiglenes támogatás)

A vállalkozások 2018. március 1-től igényelhetik a támogatásokat a Bács-Kiskun megyében munkát vállalni szándékozó, álláskereső hátrányos helyzetűek, inaktívak, valamint közfoglalkoztatottak részére. A kérelmek az adott járási hivatal állami foglalkoztatási szervként eljáró egységénél nyújthatók be, valamint további információ is ott kérhető.

A program a TOP-5.1.1-15-BK1-2016-00001 azonosítószámú, Együttműködés a helyben foglakoztatásért - Bács-Kiskun Megyei foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködés című projekt keretében valósul meg, melyet 2,5 milliárd forinttal támogat a Kormány.

Kövessen minket a Facebookon is!