Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. március 3. 20:14

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2018. március 4.

1. A hét emléknapjai a következők:

- Szerdán Szent Perpétua és Felicitász emléknapja.

- Pénteken Római Szent Franciska emléknapja.

2. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. Nagyböjtben péntekenként 17 órától keresztutat végzünk a Nagytemplomban.

3. A Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia a Katolikus Karitász támogatásával 2018. március 4-től 11-ig a nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést hirdet templomainkban a szegények megsegítésére. A tartós élelmiszereket a templom sekrestyéjében gyűjtjük, hálásan köszönünk minden adományt. A gyűjtésről plakátot is helyeztünk ki a hirdetőfalra.

4. Most szerdán 17 órától Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban. Szeretettel várjuk a kedves híveket!

5. Március 11-én vasárnap 15 órakor imaóra lesz Szent Filoména tiszteletére a Barátok templomában.

6. A Nagyböjti Lelkigyakorlatot Dr. Bábel Balázs érsek atya fogja tartani a Nagytemplomban március 9-10-11-én, péntek-szombat-vasárnap este hat órakor. Mindenkit szeretettel várunk. A lelkigyakorlatos szentmisék előtt és alatt gyónási lehetőség lesz.

7. Március 13-án, kedden a Piarista Óvoda nyílt napot tart érdeklődő szülőknek, leendő óvodásoknak. Az óvó nénik 8.00 és 11.00 óra között várják szeretettel a kisgyermekeket. 

8. Az elmúlt hónapokban több alkalommal figyeltük meg, hogy a kézbe történő szentáldozás során tiszteletlenségek, illetve félreérthető magatartásformák történtek. Tisztelettel kérjük, hogy az oltáriszentséget minden kézbe áldozó testvérünk a pap színe előtt vegye magához, mielőtt elfordulna az oltártól és visszaindulna a helyére! Krisztus szent testét a bal tenyerünket a jobb tenyérre helyezve, a bal tenyérbe kérjük, egyértelmű mozdulattal. Majd a jobb kezünkkel vegyük magunkhoz a pap vagy az áldoztató előtt, tőle el nem fordulva! Hálásan köszönjük.

9. Szeretettel felhívjuk a munkaviszonyban álló hívek figyelmét a személyi jövedelemadó felajánlható kétszer 1 %-ára. Az egyik százalékra ajánljuk a Magyar Katolikus Egyházat, melynek technikai száma 0011. A másik százalékra pedig a Hitoktatásra Alapítványt, melynek adószámát megtalálják a középső kis asztalkán vagy a kitett plakáton. Hálásan köszönünk minden felajánlást, támogatást.

10. Szeretettel tájékoztatom a kedves híveket, hogy önkéntes templomtakarítókra lenne szükségünk. Aki áldozatkész lélekkel, szívesen vállalna ilyen szolgálatot, kérem, hogy jelentkezzen minél előbb Szabó László sekrestyésnél!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház