Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. március 5. 17:48 | Szerző/forrás: keol.hu

Mobiltelefonokkal csalt egy kecskeméti cég alkalmazottja

Mobiltelefonokkal csalt egy kecskeméti cég alkalmazottja
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség csalás bűntette miatt vádat emelt egy 25 éves kecskeméti nő ellen, aki 2016 januárjában közel 600 ezer forint értékben úgy vett mobiltelefonokat egy kecskeméti cég nevében, hogy ezt a cégvezető nem engedélyezte, majd ismerőse segítségével eladta az eszközöket.

A vádlott 2015 és 2016 februárja között egy kecskeméti autókereskedő cég alkalmazottja volt. A cég vezetőjétől kapott általános felhatalmazás alapján az volt a feladata, hogy a cég dolgozóinak mobiltelefonokat vegyen, azokat kiossza és nyilvántartsa.

A vádlott 2016 januárjában megrendelt három mobiltelefont közel 600.000 forint értékben a cég három dolgozója részére. Ezekre a rendelésekre azonban sem a cégvezető, sem az érintett dolgozók nem kérték meg a vádlottat.

A csalással vádolt nő 2016. január végén meg is kapta a telefonokat, de azokat nem adta át a dolgozóknak. Ehelyett két telefont egy ismerőse segítségével összesen 180.000 forintért eladott. A harmadik készülék sorsa nem ismert. Az eladott telefonok közül egyet a rendőrök lefoglaltak, a másikat azonban az új „tulajdonos" beázás miatt kidobta.

A vádlott ismerőse és a telefonok vevői nem tudták, hogy a készülékek bűncselekményből származnak. A vádlott cégének a telefonokat eladó társaság felszólítása után ki kellett fizetni a készülékek vételárát. A csalással okozott kárból közel 200.000 forint megtérült, a cég kérte a meg nem térült kár megtérítését.

A szabadlábon védekező vádlottat az ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntettével vádolja, bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!