Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. március 5. 20:18 | Szerző/forrás: hiros.hu

Lovagok és hercegnők csatáztak a Természet Házában

Lovagok és hercegnők csatáztak a Természet Házában
Ma (hétfőn) délután dőlt el, kik kerülhetnek idén a királyok klubjába a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola lovagjai és hercegnői közül. A szellemi bajvívók idén is kitettek magukért, mindent megtettek annak érdekében, hogy bekerüljenek a bajnokok arcképcsarnokába.

A szellemi bajvívás témája Mátyás király kora és kultúrája, bajnokjelöltnek pedig az iskola bármely deákja jelentkezhetett. A nemes versengés két korcsoportban zajlott. Az 5.- 6., illetve a  7.- 8. évfolyamos lovagoknak is három próbát kellett kiállniuk. Már a jelentkezés, az első próba is stílusosan zajlott, egy díszes kódexlap elkészítésével nevezhettek a próbákra a bátor kalandorok. Adataik mellett meg kellett adniuk segédeik nevét is arra az esetre, ha bejutnak a döntő küzdelemre.

A második próbán felkészültségüket kellett bizonyítaniuk az ifjú lovagoknak, hercegnőknek, ebben a vetélkedő honlapjára feltöltött könyvek voltak segítségükre. A két korcsoport három-három legjobban teljesítő diák jutott be a mai döntőbe. Ők hozhatták magukkal a kódexben megjelölt két segédjüket, egy gyereket és egy felnőttet. Ők egyszer-egyszer segíthették ki a versenyzőket, akikre záporoztak a kvíz kérdések Mátyás király korából Lóczi László, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Igazgatója, az esemény ceremóniamestere jóvoltából. A zsűri elnöke Bán János, a Kecskeméti Médiacentrum ügyvezetője, a Hunyadi kötetek szerzője volt.

A döntő megmérettetés természetesen reneszánsz pompával berendezett „küzdőtéren” zajlott a Természet Házában, a korabeli hangulatról Buda Ádám énekmondó gondoskodott. A versenyzők szurkolótábort is hívhattak, egy alkalommal tőlük is kaphattak segítséget.

Az ifjú lovagok és hercegnők mindent megtettek a siker érdekében, hisz az juthatott be a Királyok Klubjába, aki a legtovább bírta a kérdések ostromát. A győztesek képe bekerül a nagy arcképcsarnokba, ami az idők végezetéig hirdeti dicsőségüket, értékes könyvjutalomban részesülnek, emellett egy visegrádi kiránduláson is részt vehetnek, ahol egy „igazi” lovagi tornát is megtekinthetnek majd.  

Kövessen minket a Facebookon is!