Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. március 6. 18:53 | Szerző/forrás: keol.hu

A Jurátus Estély idén is tomboló sikert aratott

A Jurátus Estély idén is tomboló sikert aratott
Az Aranyhomok Hotel bálterme volt a helyszíne a nagy sikert aratott Jurátus Estélynek. A magas színvonalú rendezést az Opel, Suzuki, Isuzu és Lada márkákat forgalmazó kecskeméti Tormási Autóház és a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara nagyvonalú támogatása segítették. (Fotók: Kanizsai Gábor)

A szombati naplemente előtt egy narancssárga színekbe öltözött kihívóan vagány „ifjonc" Opel Crossland, és egy hófehér ruhás morcos tekintetű elegáns „úr" - egy új Opel Insignia nézett farkasszemet az Aranyhomok Hotel báltermének bejárata előtt. A háttérben egy nyugodt, fekete színeiben is ismerős nevet viselő hűséges Opel Astra húzódott meg. A főtéren sétálók azt találgatták, hogy honnan érkeztek és vajon mire készülnek a szembenálló gépek. Párbaj, verseny, bemutató? Természetesen szó sem volt semmilyen kiskörúti száguldozásról, amelynek során az Insignia bemutathatta volna azt, hogy miként tapad az aszfaltra, vagy a Crossland hogy miként verekszi át magát ellentmondást nem tűrően a jeges hóbuckákon. A gépek csendesen vártak, majd sötétedéskor felkapcsolták reflektoraikat, hogy utat mutassanak a harmadik Jurátus Estélyre érkező közönségnek. Mikor az utolsó vendég is belépett a díszes bálterem csillogó üvegajtaján és az utat jelző reflektorok fényeire már nem volt szükség, az autók motorja csendben, alig hallhatóan bársonyosan puha hangon elindult és kerekeikkel magabiztosan kapaszkodva a csúszós úton, elindultak haza a Tormási Autóház meleg garázsába.

Mialatt a kocsik hazafelé tartottak, az elegáns hölgyeket és urakat - közöttük az idei Jurátus Estély fővédnöki feladatát ellátó Dr. Mike László országos tisztifőgyógyszerészt - a bál alapítója, Dr. Kócsó Sándor ügyvéd köszöntötte. A báli megnyitóban elhangzott, hogy minden évben olyan rendezvény létrehozásán munkálkodnak, amelyen elsősorban az ügyvédi hivatáshoz köthető ügyfél és baráti kör szórakozhat a hasonló eseményekhez képest jóval kötetlenebb formában, ugyanakkor éppen olyan magas színvonalú körülmények és kiszolgálás közepette, mint az a legnevesebb bálokon megszokott. A vendégkör egyebekben természetesen nyitott, sőt az idén kiemelt tisztelettel hívták maguk közé a gyógyszerészi hivatás képviselőit is. A magas színvonalú rendezést az Opel, Suzuki, Isuzu és Lada márkákat forgalmazó kecskeméti Tormási Autóház és a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara nagyvonalú támogatása segítette.

Miután a báli vendégsereg elfogyasztotta a teljes vacsorának is beillő méretű, Garaczi János mesterszakács neve által fémjelzett konyháról felszolgált gesztenyés-mandulás pulykamell tekercsből, mangalica sonkából és gyömbéres borjúmáj pástétomból álló előételt, csaknem háromnegyed órán órán keresztül hatalmasakat kacagott Beliczai Balázs fővárosi stand-up művész zenés és prózai poénjain.

Ahogy az úri közönség ezután a nevetéstől könnyes szemeit megtörölgette, nem győzött válogatni a hosszú svédasztal finomabbnál finomabb ételei között, melyen parajos csirkerolád zöldfűszeres jázminrizzsel, pulykamell tejszínes gombamártással, rozmaringgal sült kockaburgonyával, bacon köntösben sült sertéscomb velesült zöldségekkel, vörösboros marharagu házi reszelt tésztával, konfitált kacsacomb meggyes burgonyakrokettel, rántott cápaharcsafilé majonézes brokkolisalátával, zöldséges tagliatelle bazsalikomos sajtmártással szerepelt - hogy ne legyen könnyű a választás. Ha mindez nem lett volna még elég a desszertek sorában citrusos grízpuding részeges karamellöntettel, klasszikus Gundel palacsinta és erdei gyümölcsös mini sütemény csiklandozta az ízérzékeket.

Ennyi finom kalóriát persze nem lehet büntetlenül elfogyasztani, tehát a szervezők gondoskodtak a vacsorát követő zenés testmozgásról is. A rock and roll és latin muzsikát ezúttal is a budapesti Pedrofon zenekar szolgáltatta, akik egyszerűen nem hagyták azt, hogy bárki is tánc nélkül megússza az estét. Míg a zenekar pihent az éjféli büféasztalra felkerült az elmaradhatatlan kolozsvári töltöttkáposzta, foszlós fehér kenyér és ízletes házi tejföl kíséretében, aki pedig tovább ropta volna, annak DJ Pénzes János keverte a jobbnál jobb zenéket hajnali fél háromig, míg az utolsó vendég is hazaindult.

A kecskeméti szélmalom szomszédságában lévő Tormási Autószalon garázsában ezalatt egymás mellett szendergett a hűséges Astra, az elegáns Insignia és a vagány Crossland. Álmukban tükörsima aszfaltparketten táncoltak, csinos Corsákkal keringőztek és benzinmotoros szívük mélyén remélték, hogy a jövő év első szombatján újra ott lesznek, és ezúttal tovább maradnak. A bál után a parkolóban az új gazdit várják, akit majd - persze sofőrrel - hazaszállítanak. Miután pedig az új gazdi másnap kipihente magát a tánc és a bál után, együtt indulnak új utakra.

Kövessen minket a Facebookon is!