Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. március 14. 13:36

A Wojtyla Házban ünnepelt dr. Zombor Gábor

Képgaléria
A Wojtyla Házban ünnepelt dr. Zombor Gábor
Kecskemét egyik országgyűlési képviselője, dr. Zombor Gábor mondott ünnepi beszédet a Wojtyla Barátság Központ március 15-ei megemlékezésén szerda délben. Az alkalmat Sirkó László, a Katona József Színház színművésze és Szabó Sándor tárogatóművész irodalmi-zenei műsora gazdagította. (Fotók: Mátyus István)

A programot Szabó Sándor tárogatójátéka nyitotta a Himnusz hangjaival.

– Ez a közösség számtalanszor tanúbizonyságát adta az összetartozásnak, amiként tisztelik, becsülik hazánkat és annak történelmét. Kokárdát magunkra tűzve érezhetjük át igazán, mit jelent magyarnak lenni. Globalizálódó világunkban a fiatalok, az idősebbek vagy akár külhonba szakadt honfitársaink gondolkodása is egészen eltérő lehet, de ez a nap valahogy összeránt minden magyart. Mostanában egyre inkább szembesülünk a kérdéssel: mit jelent valójában az ország szabadsága, szuverenitása? ’48 legfontosabb momentuma talán így foglalható össze: egy nemzet eldöntheti-e, más hatalmaktól függetlenül megmondhatja-e, mit és hogyan kíván cselekedni.  Manapság is némileg hasonló helyzet áll fenn – hangsúlyozta dr. Zombor Gábor a népkonyha ebédlőjében.

A két művész közös előadásában az 1848-49-es szabadságharc hősi küzdelmeit felidéző költemények, dalok hangoztak el korhű zenei aláfestéssel.

Az ünnepség végén Farkas Pál, a Wojtyla Ház szervező munkatársa örömmel tette közhírré: folyamatosan gyarapszik a népkonyha tervezett gyűjteményi központjába szánt alkotások száma. Ennek egyik legbecsesebb darabjaként II. János Pál pápa egykori személyi titkárától, Stanislaw Dziwisz lengyel bíborostól ajándékba kaptak egy festményt, mely a pápát ábrázolja. A ma délelőtt Kecskemétre érkezett alkotást jelképesen dr. Zombor Gábor adta át a szociális intézménynek.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház