Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. március 20. 23:13 | Szerző/forrás: keol.hu

Kárpát-medencei Magyar Kulturális Civil Szervezetek VI. Konferenciája

Kárpát-medencei Magyar Kulturális Civil Szervezetek VI. Konferenciája
Kecskeméten rendezik meg 2018. március 21-22-én a Kárpát-medencei Magyar Kulturális Civil Szervezetek VI. Konferenciáját. A rendezvény célja, hogy a Magyarországon és a szomszédos országokban működő közművelődési szakmai szervezetek megismerjék egymás tevékenységét, erősödjenek a szakmai - együttműködési kapcsolatok, növekedjen az egymás iránti tolerancia, az együttgondolkodás szándéka. (A fotó a 2017-es konferencián készült)

A résztvevők a két napos konferencia során megismerik majd a magyar kulturális ágazat fejlesztési, támogatási és szakmai koordinációs tevékenységét, ennek kihatásait a nemzetiségi kulturális ágazatra. A rendezvény célja az is, hogy közösen kidolgozzák a szervezetek közötti rendszeres és folyamatos hosszú távú együttműködés rendjét és formáját. A résztvevők a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programjai során ízelítőt kapnak a hazai közművelődés és Kecskemét reprezentatív értékeiről is.

A szervezésben résztvevő határon túli magyar szervezetek:

- Szlovákiai Magyarok Társadalmi és Közművelődési Szövetsége (Csemadok), Dunaszerdahely

- Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet, Beregszász Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, Kolozsvár Szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ, Szabadka; Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Zenta Magyar Egyesületek Szövetsége (Horvátország), Eszék

- Szlovéniai Magyarok Szövetsége, Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, Lendva

- Burgenlandi Magyar Kultúraegyesület (Ausztria), Oberwart

Rendező: Magyar Népművelők Egyesülete, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Agóra.

Kövessen minket a Facebookon is!