Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. március 23. 21:27 | Szerző/forrás: keol.hu

A Kecskeméti Református Általános Iskola eszközfejlesztését 1.4 millióval támogatta a Knorr-Bremse

A Kecskeméti Református Általános Iskola eszközfejlesztését 1.4 millióval támogatta a Knorr-Bremse
1.4 millió forintot nyert eszközfejlesztésre a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. Local Care elnevezésű pályázatán a Kecskeméti Református Általános Iskola. Az eszközöket 2018. március 22-én, csütörtökön adták át hivatalosan az iskolában.

A Knorr-Bremse Kft. 1.4 millió forinttal támogatta a Kecskeméti Református Általános Iskola fizika-, kémia- és biológia-oktatását. A cég kiemelten fontosnak tartja a jövő szakembereinek - elsősorban mérnökeinek - képzésébe mihamarabb bekapcsolódni az oktatás támogatásával. A természettudományok magas szintű, élményalapú tanítása, megszerettetése az ebből a támogatásból vásárolt eszközök segítségével most még hatékonyabban tud megvalósulni.

A Knorr-Bremse Kft. képviseletében Vass Zoltán, Varga-Papp Szilvia és Bucsai Edina adta át az eszközöket az iskola szaktantermében dr. Szabó Ildikónak, az iskola igazgatónőjének. Az eszközöket az iskola szaktanárai, Gyömbér Csaba, Vincze Tibor és Ferenczy Zoltán, válogatták össze és mutatták be a Knorr-Bremse Kft. képviselőinek. Ezt követően azokat a fizika szakkör lelkes tanulói azonnal ki is próbálták.

A Knorr-Bremse jótékonysági szervezete, a Knorr-Bremse Global Care e.V. az elmúlt 13 évben több száz projektet támogatott 50 különböző országban. A Global Care a fenntarthatóság mellett kötelezte el magát, erre utal „Segítsük az embereket, hogy tudjanak magukon segíteni" mottója is.

 

A vállalatcsoport Local Care elnevezésű programja keretében a Knorr-Bremse lokációk munkatársai helyi oktatási intézmények, iskolák, sportegyesületek javára fordítandó fejlesztési projektek anyagi támogatására nyújthattak be pályázatot. A beérkezett pályázatok elbírálása során fontos szempont volt, hogy a projektekben a vállalat dolgozói is önkéntesen részt vegyenek.

Tavaly év végén rekordmennyiségű, összesen 26 pályázat érkezett be a vállalathoz. Így a cég kecskeméti telephelyén és a budapesti R&D Központjában 12 általános iskola, óvoda és alapítvány részesült összesen mintegy 16 millió forint támogatásban. Kecskeméten a Bolyai János Gimnázium, a Zrínyi Ilona Általános Iskola, a Corvin Mátyás Általános Iskola, a Kecskeméti Református Általános Iskola, a Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola, a kecskeméti Autizmus Centrum és a Katona József Gimnázium. Budapesten pedig a Domokos Pál Általános Iskola, a Kőrösi Csoma Általános Iskola, az Észak-Kelenföldi Óvoda és a Lépjünk, hogy Léphessenek Egyesület kapott támogatást tantermek felújítására, korszerű oktatási célú eszközök beszerzésére és a természettudományos valamint a digitális oktatás fejlesztésére.

Kövessen minket a Facebookon is!