Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. március 27. 21:58 | Szerző/forrás: keol.hu

Véget ért a Mercedes-Benz és a Neumann János Egyetem 1. közös mérnökversenye

Véget ért a Mercedes-Benz és a Neumann János Egyetem 1. közös mérnökversenye
Mérnökversenyt hirdetett a kecskeméti Mercedes-Benz gyár és a Neumann János Egyetem. Az egy hónapig tartó megmérettetésre az oktatási intézmény összesen 33 felsőbb éves mérnökhallgatója jelentkezett. A jelentkezőket összesen hét mentor segítette a felkészülésükben, akik a gyár gyártástechnológiai és üzembiztonsági szakemberei közül kerültek ki.

Kovács Tamás, műszaki ügyekért felelős ügyvezető igazgató hangsúlyozta: „A most első alkalommal szervezett verseny célja az volt, hogy még jobban megerősítse az együttműködést az egyetemmel, és a magas szintű gyártási folyamatok megismerése során még szorosabb kapcsolódást teremtsen az egyetemen tanuló leendő mérnökökkel. A versenyzőktől azt vártuk, hogy gyakorlatorientált szemléletmóddal megoldásokat találjanak a Mercedes-Benz gyár mérnökei által összeállított tervezési és programozási feladatokra és javaslataikat prezentációkban ismertessék."

A jelentkező hallgatókat hét csapatba osztották be, majd a gyár mentorai segítségével egy-egy Kecskeméten gyártott modell gyártási folyamatából kivett aktuális műszaki feladatot közösen kellett megoldaniuk. Az elért eredményeket egy 10 perces prezentációban mutatták be az egyetemi oktatókból és a gyár mérnökeiből álló zsűri előtt.

A mérnökverseny díjátadóját 2018. március 26-án, hétfőn, 13:00 órakor tartották a Mercedes-Benz gyár, Auditoriumában. A rendezvényen részt vett és beszédet mondott Kovács Tamás, a Mercedes-Benz gyár műszaki ügyekért felelős ügyvezető igazgatója, és Finta Zita, a Neumann János Egyetem kancellárja.

Eredmények:

Különdíj: a legjobb prezentációért járó díjat Komáromi Andrea kapta (logisztikai mérnöki szak)

1. helyezett csapat: „Zippo" autóemelő átépítése

A csapat tagjai: Fekete Renáta (Gazdálkodási és menedzsment szak), Markovics Benjámin (Gépészmérnöki szak), Deli Árpád (Járműmérnöki szak), Horváth Ádám (Járműmérnöki szak). Misli Bence (Járműmérnöki szak)

2. helyezett: KUKA robot log olvasó program

A csapat tagjai: Somogyi Richárd Koppány (Gépészmérnöki szak), Csipai Árpád (Mérnökinformatikus szak), Yetik Deniz Daniel (Járműmérnöki szak), Martina Dániel (Mérnökinformatikus szak)

3. helyezett: A Greifer törés

A csapat tagjai: Benkő Emese (Gépészmérnöki szak), Könyves Zsolt (Gépészmérnöki szak), Mészáros János (Műszaki menedzser szak), Garai Flórián (Gépészmérnöki szak), Kemény Viktor (Gépészmérnöki szak)

Kövessen minket a Facebookon is!