Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. március 27. 22:06 | Szerző/forrás: keol.hu

A Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak országos sikere

A Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak országos sikere
Egerben a „ZENEVARÁZSLAT Négykezes Zongoraverseny Határok Nélkül" elnevezésű kárpát-medencei rangos rendezvényen szép sikert értek el a Kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskola diákjai 2018. március 23-25 között.

A versenyre az anyaországból és a határon túlról összesereglett több mint 200 diák nagyon színvonalas produkcióikkal mérték össze tudásukat a jó hangulatú versenyen, a közelmúltban felújított meseszép, barokk stílusú építészeti remekműben: az egri Eszterházy Károly Egyetem Kápolna Termében. A versenyt gondos szervezőmunkával készítették elő és gördülékenyen bonyolították le, az Országgyűlés, a Nemzeti Kulturális Alap, az Eszterházy Károly Egyetem, az Együtt Mindannyiunkért Alapítvány támogatásával.

A rangos zsűri tagjai: a verseny megálmodója, Várnagy Andrea, valamint Becht Erika, Gábos Judit, Falvainé Keveházi Gyöngyi, Falvai Sándor, a Zeneakadémia egykori rektora, a zsűri elnöke pedig Balázs János volt.

A Kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskola zongora tanára, Kovács Levente tanítványait Berta Andrást és Berta Villőt a 2. korcsoportban EZÜST helyezéssel jutalmazták. A tanár-diák kategóriában ARANY helyezést kapott Halasi Ákos, tanára „Árnyak árnya árnytalanság" című legújabb kompozíciójával, amelyet Juhász Ferenc verse ihletett. Halasi Ákos a különleges produkcióban a zongora húrjai a billentyűkkel történő hagyományos megszólaltatása mellett ujjal pengetve is megzendültek, valamint a mű drámai csúcspontján és végén egy zenekari csőharangot is megszólaltatott. A produkció valóban „elvarázsolta" a zsűrit: Balázs János, a zsűri Liszt-díjas elnöke a záróhang után fennhangon gratulált a kompozícióhoz.

További sok sikert kívánunk a Halasi Ákos - Kovács Levente tanár-diák párosnak, valamint Bujdosóné Csáki Edit tanszékvezető tanárnő diákjainak: Gerhát Balázsnak és Gerhát Domonkosnak, mivel mindkét páros bejutott a szegedi területi válogatón a balassagyarmati XI. Országos Négykezes Zongoraverseny döntőjébe, amely április 6-8. között rendeznek meg.

Kövessen minket a Facebookon is!