Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. április 5. 21:56 | Szerző/forrás: keol.hu

Átadták a „Támogatók Falát” a Mercedes-Benz Sport Akadémián

Átadták a „Támogatók Falát” a Mercedes-Benz Sport Akadémián
Öt éves lett Mercedes-Benz Sport Akadémia. Ebből az alkalomból 2018. április 5-én, csütörtökön a támogatók kézlenyomatát őrző falszakaszt és egy tanulószobát is avattak az Akadémia Izsáki úti székházában.

Amikor 2013 tavaszán az első sajtótájékoztatóra hívtuk Önöket, még kevesen gondoltunk a távolabbi jövőre, csak az azonnali feladatok, a munka foglalta le a gondolatainkat - mondta a sajtótájékoztatóval egybekötött kis házi ünnepségen Ivkovicné Béres Tímea, a Hírös Sport Nonprofit Kft. sportszakmai és a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia igazgatója. - Most azonban büszkén tekinthetünk vissza az elmúlt időszakra, amelynek ma már leginkább a sikereire emlékezünk. Azokra az eredményekre, amelyeket sok-sok munkával, és a munkában (mások mellett) minket támogató szülőkkel, edzőkkel, újságírókkal értünk el. Valamint persze sok-sok támogatóval. Az elmúlt öt év legnagyobb "alkotása" a tavaly augusztusban átadott Mercedes-Benz Sport Akadémia épülete, a fiatal sportolók új otthona, aminek megvalósulása elképzelhetetlen lett volna a támogatók nélkül.

Az 5. születésnapi programsorozat első eseménye éppen ezekhez a támogatókhoz kötődik. A támogatásukkal - képletesen - valamennyien otthagyták kézlenyomatukat az épületen, ahol pedig a valóságban is megmutatják mostantól gipszbe öntve ezeket a kéznyomokat.

A „falavatáson" részt vett dr. Zombor Gábor, Kecskemét országgyűlési képviselője is, aki elmondta, hogy számára különösen kedves a Mercedes-Benz Sport Akadémia, hiszen 2013-ban, amikor még Kecskemét polgármestere volt, Béres Tímeával közösen bábáskodott a megalakulásánál.

A támogatói faltól a vendégeket az épület egy most elkészült részéhez vezették ahol a gyerekeknek egy új tanulószobát adtak át, melyet Szabó Csaba grafikus rajztanár alkotása díszit. A szobára azért volt szükség, hogy - mivel a fiatal sportolók amúgy is sok időt töltenek el egy-egy nap a házban -, legyen egy olyan hely, ahol a tanulással is zavartalanul foglalkozhatnak.

Kövessen minket a Facebookon is!