Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. április 5. 21:59 | Szerző/forrás: keol.hu

Mobil kormányablak segíti az ügyintézést mostantól Bács-Kiskunban

Mobil kormányablak segíti az ügyintézést mostantól Bács-Kiskunban
Kecskemét két országgyűlési képviselője, dr. Zombor Gábor és dr. Salacz László segítségével sikerült a megyei kormányhivatalnak egy mobil kormányablakot beszereznie. A jármű avatását 2018. április 5-án tartották Kecskeméten. Mint elhangzott, a mobil kormányablak bárhová kitelepülhet, ahol a helyszínen a lakosság szinte minden kormányablakos szolgáltatást igénybe vehet majd.

Kovács Ernő kormánymegbízott a rendezvényen utalt arra, hogy tavaly októberben az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) 2017. november 1-jével történő bevezetésének támogatásaként egy Csongrád megyéből kölcsönkapott mobil kormányablakot telepítettek ki egy napra a Bács-Kiskun Megyei Kórházba. Azért, hogy az egészségügyi dolgozók számára az EESZT szolgáltatásainak eléréséhez szükséges elektronikus személyi igazolványokat várakozásmentesen elkészíthessék.

- Akkor irigykedve néztük, hogy milyen hasznos egy ilyen busz: aznap több mint 100 egészségügyi dolgozó vette igénybe a szolgáltatást. Ezért azt gondoltam, hogy nekünk is jó lenne egy ilyen - mondta Kovács Ernő. - Megkerestem a képviselő urakat, hogy legyenek a segítségemre. Valamilyen módon szerezzünk ehhez a nemes célhoz megfelelő „muníciót", pénzforrást. Nekik köszönhető, hogy találtak a beruházásra forrást, amelyből immár Bács-Kiskun megyének is lett mobil kormányablaka.

A busz munkába állításával lehetőség nyílik arra, hogy a kormányablakokban elérhető szolgáltatásokat a jövőben olyan helyekre is eljuttassák (kistelepülésekre, rendezvényekre, fesztiválokra, nagy munkáltatókhoz), ahol eddig nem voltak adottak erre a technikai lehetőségek. A cél változatlan: az ügyintézést még közelebb vinni az állampolgárokhoz. A végső terv pedig az, hogy újabb és újabb mobil kormányablakok beszerzésével már szinte menetrendszerűen tudjanak majd közlekedni a Bács-Kiskun megyei településeken a járművek.

Kövessen minket a Facebookon is!