Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. április 6. 22:58 | Szerző/forrás: keol.hu

Festők Szakmai Napja a kamarában

Festők Szakmai Napja a kamarában
A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) és PPG Trilak Kft. a szakmájukat magas színvonalon ellátó és az innováció iránt fogékony Bács-Kiskun megyei festő vállalkozók számára rendezte meg 2018. április 6-án, pénteken a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában a „Festők Szakmai Napját".

A rendezvény védnöke a Szobafestő Mázoló Tapétázó Országos Ipartestület volt. Rendezvény házigazdája a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a fő szponzor pedig a PPG TRILAK Kft.

A bemutatókkal és előadásokkal színesített eseményen az aktív szakmai közösségi élet támogatására együttműködési megállapodást írt alá a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület.

A megállapodás egyebek között a következőkről szól:

- tagságuk szakmai tudásának, a szakmai kultúra fejlesztésének érdekében,

- a szakmában tevékenykedő vállalkozók oktatására, továbbképzésére,

- a fiatal szakmunkások vállalkozóvá válásának elősegítésére,

- a szakmai információáramlás elősegítésére és a szakmai hírek, aktualitások hatékony terjesztésére a célcsoportok felé,

- közös pályaorientációs napok szervezésére,

- a szakképzésre és a szakmára vonatkozó információk közvetlen megosztására,

- a szakmai kapcsolati háló kiépítésére (iskolák- tanárok - tanulók - szakemberek - mesterek- vállalkozások, stb.)

- a szakmai vizsgabizottsági tagok adatbázisának bővítésére

- az aktív szakmai közösségi élet működtetésére, annak támogatására.

Az együttműködő felek kiemelten a festő-mázoló szakmában, valamint rokon szakmákban működő vállalkozások, szakmai tevékenységének működésében, szakmafejlesztési feladatokban, a szakmák jó gyakorlatának széles társadalmi körökben és nemzetközileg való megismertetésében kívánnak együttműködni, a szakmák fejlődését szolgálni.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részéről az aláíró Tasi László, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke volt. A Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület részéről pedig Kovács László Zoltán alelnök írta alá a dokumentumot.

Kövessen minket a Facebookon is!