Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. április 7. 21:23

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

2018. április 8. Húsvét II. vasárnapja

1.  A hét ünnepei a következők:  

Ma az Irgalmasság Vasárnapja van. Holnap, hétfőn Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe lesz.  Szerdán Szent Szaniszló püspök és vértanú emléknapja lesz.

2. Április 9-én hétfőn, Gyümölcsoltó Boldogasszony Ünnepén az esti hat órás szentmise keretében lelki örökbefogadás, adoptálás lesz a Nagytemplomban, amelyre szeretettel hívjuk a kedves híveket.

3. Április 15-én du. 15 órától felekezetközi dicsőítő alkalom lesz a Pünkösdi Gyülekezet Imatermében (Klapka u. 9-11.). Szeretettel várják az imádkozni vágyókat. A programról plakátokat is helyeztünk ki.

4. Szintén április 15-én vasárnap du. 15 órakor imaóra lesz Szent Filoména tiszteletére a Barátok Templomában.

5. Május 6-án vasárnap a de. 9 órás szentmisében a Szent Imre Ált. Iskola tanulóinak elsőáldozása lesz, a 10 órás szentmisében pedig bérmálás, melyet Dr. Bábel Balázs érsek atya fog végezni. Szeretettel várjuk a kedves híveket ezekre a szép ünnepekre!

6. Szeretettel felhívjuk a munkaviszonyban álló hívek figyelmét a személyi jövedelemadó felajánlható kétszer 1 %-ára. Az egyik százalékra ajánljuk a Magyar Katolikus Egyházat, melynek technikai száma 0011. A másik százalékra pedig a Hitoktatásra Alapítványt, melynek adószámát megtalálják a középső kis asztalkán vagy a kitett plakáton. Az egyházak esetében a mostani felajánlásokat veszik figyelembe a következő években is az adózó újabb rendelkezéséig. Az elektronikus bevallás esetében figyelni kell arra, hogy az adóbevallás tervezetének elfogadása önmagában még nem jelenti az 1+1 % nyilatkozat megtételét. Továbbá kérjük, hogy mindazok, akiknek bármely ok miatt jelenleg nincs fizetendő adójuk, szintén rendelkezzenek az egyház számára az 1 %-ról, mert a támogatások szétosztásakor a nyilatkozatot tevők létszámát és nem befizetett adójukat veszik figyelembe.

Hálásan köszönünk minden felajánlást, támogatást.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház