Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. április 14. 11:39

Az MNB szóvivője tartott előadást a Wojtyla Házban

Képgaléria
Az MNB szóvivője tartott előadást a Wojtyla Házban
A Magyar Nemzeti Bank szóvivőjét köszöntötték szombat délben a Wojtyla Barátság Központban. Fülöp Zsuzsannát Farkas P. József alapító-igazgató fogadta a népkonyha gondozottainak társaságában. A jegybank képviselője általános tájékoztatást adott az MNB működéséről, napi tevékenységéről, emellett komoly pénzügyi kockázatot magukban hordozó ügyletekre is felhívta a figyelmet, továbbá kérdésekre válaszolt az interaktív diskurzus közben. (Fotók: Mátyus István)

A Magyar Nemzeti Bank kereskedelmi tevékenységet nem folytat, ennél fogva vidéki szervei sincsenek, ellenben pénzügyi tanácsadó irodákat tart fenn jó néhány településen. Ezek szolgáltatásai ingyenesen vehetők igénybe, példának okáért Kecskeméten a Csányi János körút 14. szám alatt – hangoztatta Fülöp Zsuzsanna.

Hozzátette: az 500 forintos kivételével minden más egyéb címletű bankjegyet újra cseréltek, egyúttal bevonták a régieket. A tízezres bankókat ugyanakkor mindkét változatban kötelesek elfogadni az üzletek. A régi bankjegyek nem veszítik el értéküket, a bevonási határnapot követően a hitelintézetek és a posta három évig, a jegybank pedig húsz évig díjmentesen váltja át azokat azonos címletű törvényes fizetőeszközre.

Hiteligényléskor alaposan olvassuk át az elénk tett szerződést, és csak ezt követően írjuk alá! A banki ügyintézők munkaadóik érdekeit kötelesek képviselni, ezért gyakran az ügylet előnyeiről tesznek csupán említést, hátrányait viszont elhallgatják – legyünk tehát figyelmesek!

Az áruházi pénztárnál fizetéskor felajánlhatják, hogy a régi típusú pontgyűjtő kártyákat szívesen újra cserélik. Utóbbiak hitelkártyaként is funkcionálnak, és ha valaki él e lehetőséggel, bizony igencsak magas kamatokkal kell számolnia. Ugyanez vonatkozik a gyorskölcsönökre, áruhitelekre.

Bankkártyánk PIN kódját, illetve számát telefonon soha ne adjuk meg, ezek nem nyilvános adatok, csupán ügyfélazonosítót kérhetnek tőlünk az operátorok – hangsúlyozta a Nemzeti Bank szóvivője.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház