Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. április 20. 22:28

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2018. április 22. Húsvét IV. vasárnapja

1.  A hét ünnepei a következők: 

- Ma Húsvét IV. vasárnapja, a Jó Pásztor Vasárnapja van, a papi és szerzetesi hivatások világnapja. A perselygyűjtés tartalmát a papnevelés céljaira ajánljuk fel.

- Hétfőn Szent Adalbert püspök és vértanú emléknapja lesz

- Kedden Szent György vértanúra emlékezünk.

- Szerdán Szent Márk evangélista ünnepe lesz.

2. Április 23-án hétfőn este hét órától képviselőtestületi gyűlést tartunk a Plébánián. Szeretettel várom a plébániai Képviselőtestület tagjait.

3. A Piarista Óvoda szeretettel várja óvodai beiratkozásra az érdeklődő szülőket, gyermekeket április 25-én, szerdán és 26-án, csütörtökön egész nap a Czollner téren. További részletek az iskola honlapján olvashatóak.

4. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást rendez április 25-én szerdán este 18 órakor a Főplébánia Közösségi Házának emeleti nagytermében. Az előadást Dr. Fári Miklós egyetemi tanár tartja. Címe: „Keresztény erkölcs a kutatásban.” Mindenkit szeretettel várnak. A programról tájékoztatót tettünk ki a hirdetőtáblákra.

5. Április 28-án, szombaton szenteli pappá Bábel Balázs érsek atya Vass Bálint és Szabó Gábor piarista diakónusokat délelőtt 11 órai szentmise keretében a Piarista templomban. Mindenkit szeretettel várnak.

6. A Helvéciai Róm. Kat. Plébánia Egyházközségi Bált rendez április 28-án szombaton este hét órától a Helvéciai Feketeerdői Ált. Iskola sportcsanokában. A bálra szeretettel hívnak minden érdeklődőt a szervezők. A programról plakátot helyeztünk ki a hirdetőfalra. Jelentkezni kedd estig lehet a plakáton megadott személyeknél.

7. Május 6-án vasárnap a de. 9 órás szentmisében a Szent Imre Ált. Iskola tanulóinak elsőáldozása lesz, a fél 11 órás szentmisében pedig bérmálás, melyet Dr. Bábel Balázs érsek atya fog végezni. Szeretettel várjuk a kedves híveket ezekre a szép ünnepekre!

8. A Kecskeméti Főplébánia buszt indít a május 12-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra. Jelentkezni a Főplébánia irodájában lehet hivatali időben. A részvételi díj 1.500 forint, amit a jelentkezéskor kell befizetni. Az autóbusz május 12-én reggel hat órakor indul a Katona József Színház melletti parkolóból.

9. Szeretettel felhívjuk a munkaviszonyban álló hívek figyelmét a személyi jövedelemadó felajánlható kétszer 1 %-ára. Az egyik százalékra ajánljuk a Magyar Katolikus Egyházat, melynek technikai száma 0011. A másik százalékra pedig a Hitoktatásra Alapítványt, melynek adószámát megtalálják a középső kis asztalkán vagy a kitett plakáton. Az egyházak esetében a mostani felajánlásokat veszik figyelembe a következő években is az adózó újabb rendelkezéséig. Az elektronikus bevallás esetében figyelni kell arra, hogy az adóbevallás tervezetének elfogadása önmagában még nem jelenti az 1+1 % nyilatkozat megtételét. Továbbá kérjük, hogy mindazok, akiknek bármely ok miatt jelenleg nincs fizetendő adójuk, szintén rendelkezzenek az egyház számára az 1 %-ról, mert a támogatások szétosztásakor a nyilatkozatot tevők létszámát és nem befizetett adójukat veszik figyelembe.

Hálásan köszönünk minden felajánlást, támogatást.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház