Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. április 24. 13:39

Lőrincz Luca szobrait és a patchwork kiállítás anyagát tekintették meg a wojtylások

Képgaléria
Lőrincz Luca szobrait és a patchwork kiállítás anyagát tekintették meg a wojtylások
Folytatták hetekkel ezelőtt megkezdett kulturális élményutazásukat a Wojtyla Barátság Központ művészetek iránt érdeklődő gondozottai a Hírös Agórában. A kedd délelőtti „kalandtúrán” két tárlat helyszínét keresték fel az intézményben. A Panoráma társalgóban a hónap alkotója, Lőrincz Luca kerámiaszobrait vették szemügyre, majd a patchwork kiállítás bemutatótermébe is betértek. (Fotók: Tódor Norbert)

Lőrincz Luca így vallott önmagáról: „1986-ban születtem Kecskeméten. Középiskolai tanulmányaimat a Kandó Kálmán Művészeti Szakközépiskolában végeztem, kerámia szakon. Mesterem Szegedi Zsolt volt.

Ezt követően felvételt nyertem a Moholy Nagy Művészeti Egyetem szilikát ipari tervező, illetve a design- és vizuálisművészet-tanár szakokra. Mestereim: Kemény Péter, Kádasi Éva, Néma Júlia, és még sokan mások. Itt 2012-ben diplomáztam.

Azóta munkáimmal részt vettem számos kiállításon. A mindennapokban már évek óta iskolában vizuális neveléssel foglalkozom, szakköröket, művészeti foglalkozásokat szervezek gyerekek, illetve a felnőtt korosztály számára. 2017-től óraadóként a Kecskeméti Csillagbölcső Waldorf Iskolában tanítok. A fennmaradó időben megrendelésekre dolgozom, épületplasztikákat, étkészleteket készítek, továbbá egyedi elképzeléseket valósítok meg.”

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája