Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. április 29. 21:37

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2018. április 29. Húsvét V. vasárnapja

1.  A hét ünnepei a következők: 

- Kedden, május 1-jén Szent József, a munkás emléknapja lesz

- Szerdán Szent Atanáz püspök és egyháztanítóra emlékezünk.

- Csütörtökön első csütörtök, Szent Fülöp és Jakab apostolok ünnepe. Pénteken első péntek lesz.

2. Május 1-je keddtől elkezdődnek a májusi litániák az esti szentmisék előtt fél hattól. Szeretettel várjuk a kedves híveket!

3. Szeretetláng engesztelés lesz május 2-án szerdán délután fél ötkor a Nagytemplomban. Szeretettel várjuk az imádkozókat.

4. Május 6-án vasárnap a de. 9 órás szentmisében a Szent Imre Ált. Iskola tanulóinak elsőáldozása lesz a Nagytemplomban, a fél 11 órás szentmisében pedig bérmálás, melyet Dr. Bábel Balázs érsek atya fog végezni. Szeretettel várjuk a kedves híveket ezekre a szép ünnepekre!

5. A Szent Miklós kórus zenés áhítatot tart a Barátok templomában Szűz Mária tiszteletére május 6-án vasárnap este 17 óra 45 perctől.

6. A Kecskeméti Főplébánia buszt indít a május 12-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra. Jelentkezni a Főplébánia irodájában lehet hivatali időben. A részvételi díj 1.500 forint, amit a jelentkezéskor kell befizetni. Az autóbusz május 12-én reggel hat órakor indul a Katona József Színház melletti parkolóból.

7. Magyar Szent Család gyalogos Zarándoklat lesz május 12-én a Nyárlőrinc-Lakitelek-Szentkirály-Nyárlőrinc útvonalon. A program részleteiről plakátot helyeztünk ki a hirdetőfalra.

8. Május 13-án, mához két hétre, lesz Urunk Mennybemenetele Főünnepe, a Nagytemplom búcsúja. A búcsú alkalmából ünnepi szentmisét tartunk fél 11-kor, azt követően pedig egy kis agapéra hívom és várom szeretettel a kedves híveket a plébánia udvarára. Tisztelettel kérem, hogy aki teheti, egy kis süteménnyel járuljon hozzá az agapéhoz! A süteményeket a kis hittanterembe lehet beadni reggel fél 9 órától a fél 11 órás szentmise kezdetéig.

9. 25 évvel ezelőtt alakította át Szent II. János Pál pápa az egyházmegyéinket, és hozta létre a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét is. Itt Kecskeméten kerül sor ennek központi megünneplésére május 26-án szombaton. De.10 órakor hálaadó érseki szentmise lesz a Nagytemplomban. Azt követően Egyházmegyei Családmajálissal folytatódik a program a Mária Kápolnánál az Arborétumban. Déli 12 órakor közös ebéd lesz, majd játékos foglalkozások minden korosztály számára az Arborétumban. Az ebéd és a program az Érsekség ajándéka. Kérem, hogy minél többen vegyünk részt ezen a szép jubileumi rendezvényen! A Parázs Központ honlapján keresztül lehet jelentkezni és regisztrálni! Esős idő esetén a Szentcsalád Plébánián rendezzük a Családmajálist. A programról plakátokat helyeztünk ki a hirdetőtáblákra.

10. Szeretettel felhívjuk a munkaviszonyban álló hívek figyelmét a személyi jövedelemadó felajánlható kétszer 1 %-ára. Az egyik százalékra ajánljuk a Magyar Katolikus Egyházat, melynek technikai száma 0011. A másik százalékra pedig a Hitoktatásra Alapítványt, melynek adószámát megtalálják a középső kis asztalkán vagy a kitett plakáton. Hálásan köszönünk minden felajánlást, támogatást.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház