Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. május 3. 11:33

Szeberényi Gyula Tamás a Wojtyla Házba látogatott

Képgaléria
Szeberényi Gyula Tamás a Wojtyla Házba látogatott
Kecskemét megyei jogú város egyik alpolgármestere, dr. Szeberényi Gyula Tamás neve az idők során számos tekintetben összeforrott a Wojtyla Barátság Központ intézményével, sorsközösségével. A népkonyha által szervezett kulturális események, megemlékezések állandó résztvevője. Ezúttal a belváros önkormányzati képviselőjeként üdvözölte a karitatív szervezet gondozottait. (Fotók: Mátyus István)

– Mindannyiszor örömmel jövök a Wojtyla Házba, mert van itt egy közösség, amely az évek során csodát teremtett e helyen, ahol sok ember minden nap melegételhez juthat, ami mellé kedves szavakat is kaphatnak, ráadásul barátságok szövődhetnek és mindenki megélheti a közösséghez tartozás élményét – köszöntötte a népkonyha gondozottait Szeberényi Gyula Tamás.

– A város úgyszintén tart fenn szociális létesítményeket, ettől függetlenül rendkívül hasznos a civil szféra bekapcsolódása, mert az önkormányzati intézmények nehezebben mozdulnak, részint a szoros költségvetés miatt, illetve amíg egy döntés a legfelsőtől a legalsó pontig eljut, nagyon hosszú idő telik el, ebben az ágazatban viszont adott esetben gyorsan lépni kell, amihez a civilek tudják leginkább hozzátenni a szükséges tudást, aktivitást. Ezért pedig segítséget, biztatást, elismerést érdemelnek – tette hozzá.

Kecskemét jövője kapcsán elmondta: az új kormányzat hivatalba lépésével a város minden bizonnyal meg tudja tartani eddigi növekedési ütemét.

A Horog, Egressy és Wadowice utca környezetét szépen rendben tartják a wojtylások, azonban a környék összképe akkor fog véglegesen rendeződni, ha beépítik a Wojtyla Házzal szembeni üres területet, ami magántulajdont képez, ezért e tekintetben a városnak nincs felszólalási lehetősége.

– Ahol gyors fejlődés mutatkozik, ott a fokozott gazdasági, munkaerőpiaci verseny, illetve egyéni válsághelyzetek miatt előbb-utóbb megjelennek a leszakadó rétegek is. Nekik különösen nehéz helyzettel kell szembenézniük településünkön, hiszen egy jól működő városban magasak az ingatlanárak, albérleti díjak – fogalmazott az alpolgármester.

A beszámolót követően Borisz atya ortodox lelkipásztor közreműködésével kiosztották a csütörtöki menüt – tarhonyás húst savanyúsággal – amely egyenesen a bugaci Karikás Csárdából érkezett, Kovács Zoltán tulajdonos felajánlásaként.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház