Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. május 8. 21:00 | Szerző/forrás: keol.hu

Szálloda lesz az egykori kecskeméti bőrkórházból

Szálloda lesz az egykori kecskeméti bőrkórházból
Mintegy tíz éve gazdátlanul áll és romlik az állaga a Nagykőrösi utcai egykori bőrkórház épületének. Az ingatlan csak statisztikailag lakatlan, mert hajléktalanok bitorolják, rombolásuk meglátszik a belső helyiségeken. A tető beázik, a homlokzatot az omlásveszély miatt állvány védi. Méltán a belváros legnagyobb csúfsága.

Külföldi tulajdonosa - akié a főtéri sajtóház épülete is - turisztikai célra szerette volna felújítani pályázati pénzből, de nem kapott rá támogatást. Később felmerült, hogy ifjúsági szállóvá alakítják, de egyik ötlet sem jutott el a tervasztalig.

A Czollner téren lévő 48 Étterem és Bár tulajdonosa, lelkes kecskeméti műemlékvédőként, beleszeretett az 1897-ben épült eklektikus stílusú Nagykőrösi utcai ingatlanba.

Az idén megvásárolta az egykori kórház, valamint a korábbi Postabank-fiók épületét - volt KSC Klub - és most újra egységesen kezelve, a teljes homlokzat restaurálásával helyreállítja és korszerűsíti az egész ingatlant - írta meg a hirosveny.hu. Ha a részletekre is kíváncsi, kattintson IDE!.

Kövessen minket a Facebookon is!