Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. május 10. 10:41

A ballószögi polgármester osztott ebédet a Wojtyla Házban

Képgaléria
A ballószögi polgármester osztott ebédet a Wojtyla Házban
Somogyi Lajos Ballószög polgármestere adományozott melegételt csütörtökön a Wojtyla Barátság Központban, maga és a település önkormányzata nevében. Délidőben a népkonyha étkezdéjében köszöntötte a gondozottakat, akik – szokás szerint – ma is zsúfolásig megtöltötték a helyiséget. (Fotók: Mátyus István, Tódor Norbert)

A község első embere beszámolt az immáron negyedik alkalommal megrendezett Ballószögi Kakasfőző Majális eseménysorozatáról, amely – mint elmondta – kiemelkedő érdeklődésre tartott számot múlt szombaton. A ballagások ellenére rengetegen jöttek ki a rendezvényre, melyen főzőverseny mellett kulturális programok várták az érdeklődőket.

– Harmincnyolc kakasfőző csapat versengett a dobogós helyekért. Szívet melengető érzés volt látni, ahogy az ismerősök üdvözölték egymást, koccintottak, beszélgettek, reggelire házi szalámival, sonkával kínálták egymást, akárcsak egy nagycsaládban szokás. Verőfényes napsütésben a gyerekek ugrálóvárban, játszótéren töltötték az időt, emellett számosan sétakocsikázással is kacérkodtak – mesélte Somogyi Lajos.

A duatlon versenyen futásban és lövészetben mérték össze tudásukat az érdeklődők. Akik pedig kíváncsiak voltak, mennyire tudnak célozni, számukra a Ballószögi Lövész Klub biztosított megfelelő terepet. Délben már a focinak jutott főszerep. A kicsik mérkőzése után a Fradi öregfiúkat fogadta a ballószögiek csapata – tette hozzá.

A Ballószögi Kincsecskék májusfát díszítettek, majd körbe táncolták, a közönséget is magukkal ragadva. Tornászlányok fergeteges bemutatóját követően aerobikosok fokozták a hangulatot. A Hagyományőrző Népdalkör dalcsokrai után a kicsinyek már nagyon várták NemVicc Elek bohócot. A Vasárnapi fiúk fergeteges koncertjével és hajnalig tartó utcabállal zárult a rendezvény.

A nagylelkű támogató végül százhúsz adag kakaspörköltet tálalt fel tésztával, édesanyja savanyúságával, valamint kenyérrel, süteménnyel.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház