Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. május 10. 21:13 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskemét a helyszíne a X. Egyetemek, Főiskolák Környezetvédelmi Oktatóinak Országos Tanácskozásának

Kecskemét a helyszíne a X. Egyetemek, Főiskolák Környezetvédelmi Oktatóinak Országos Tanácskozásának
A Bács-Kiskun Megyei TIT 2018. május 10-11-én Kecskeméten rendezi meg a X. Egyetemek, Főiskolák Környezetvédelmi Oktatóinak Országos Tanácskozását. A rangos esemény helyszíne a Cifrapalota. A megnyitón felolvasták dr. Áder János Magyarország köztársasági elnökének üzenetét, Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia pedig személyesen köszöntötte a csütörtök délelőtti megnyitón a résztvevőket.

A Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat 1990-től kezdődően rendszeresen rendezett tudományos tanácskozásokat a környezet és természetvédelem fontosabb területeiről a talaj, a víz a levegő védelméről a természet-, és az épített környezet védelméről, és számtalan egyéb a környezetünket befolyásoló jelenségről. Környezettudományi szakosztályuk több kiváló szakember közreműködésével hozta létre e rendezvényeket.

Említést érdemel André János, aki sokat tett e konferenciák megszervezéséért. Dr. Iványosi Szabó András, a Kiskunsági Nemzeti Park korábbi igazgatója, mindenben segítette a kezdeteket. Megtiszteltetés volt, hogy a MTA TAKI vezető professzora dr. Várallyay György akadémikus is bekapcsolódott és éveken át iránymutató segítségével magas szakmai szintre emelte a rendezvényt.

A tanácskozás jelenlegi formáját dr. Fekete Jenő György professzor alakította ki, s alapította meg 2008-ban az Egyetemek-, Főiskolák Környezetvédelmi Oktatóinak Országos Tanácskozását.

A konferencia önmagában is különleges, magas színvonalú esemény, a gondolkodást nem szűkíti le csupán egy szakmai közegre, abban kitekintést enged más területekre is. Így például részt vett már korábban a konferencián előadóként dr. Bábel Balázs érsek, dr. Csath Magdolna Széchenyi díjas közgazdász, és Jókai Anna Széchenyi díjas író is, a több mint száz előadó mellett, akik között egyetemi és főiskolai oktatók, vállalatvezetők, sok esetben akadémikusok tartottak előadásokat.

Tárcavezetők, miniszterek, államtitkárok is többször fogadták el a szervezők felkérését, értékes gondolatokkal gazdagítva azt - egyszersmind közvetítve a szakmai értékeket a végrehajtó hatalom felé.

A tavalyi esemény és a mostani konferencia fővédnöke is dr. Áder János Magyarország köztársasági elnöke. A helyszínt adó Kecskemét polgármesterei pedig - Kecskeméten most Szemereyné Pataki Klaudia - minden évben örömmel vállalják a védnökséget a konferencia felett.

Kövessen minket a Facebookon is!