Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. május 23. 12:55 | Szerző/forrás: keol.hu

Német nyelvű vándorkiállítás a Kecskeméti Református Gimnáziumban

Német nyelvű vándorkiállítás a Kecskeméti Református Gimnáziumban
Egy izgalmas, plakátokból kialakított német nyelvű kiállítás várja az érdeklődő, németül tanuló diákokat a Kecskeméti Református Gimnázium 2. emeletén, a kémia labor mellett.

A vándorkiállítás anyaga a budapesti Goethe Intézetből került a kecskeméti gimnáziumba, és német feltalálókról, valamint találmányaikról szól. Egyben pedig lehetőséget nyújt speciális területen „mozogva" a német nyelv tanulására, elmélyítésére is.

Annál is inkább, mivel rengeteg német nyelvű információt böngészhetnek ki a látogatók a vándorkiállítás 7 tudományterületéről. A kommunikációtól, a mobilitáson, az orvostudományon, az informatikán, az anyagokon, és az optikán keresztül az energiáig. Földünket és környezetünket érintő hasznos újdonságokra is fény derül a vándorkiállításon, melyen feladatlapok kitöltésével szerezhetnek újabb ismereteket, német nyelven a diákok.

A kiállítást nemcsak a Refisek nézik meg és használják tanulásra, hanem más iskolákból is érkeznek látogatók. A fotók készítésekor például a Katona József Gimnáziumból Kis Pálné Németh Ildikó német nyelvtanárnő vezetésével járt ott 2 csoport.

Kövessen minket a Facebookon is!