Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. május 25. 19:55 | Szerző/forrás: magyaridok.hu

Veronai tragédia: vádlott a magyar sofőr és öt olasz mérnök

Veronai tragédia: vádlott a magyar sofőr és öt olasz mérnök
Vádat emelt az államügyész a tavalyi veronai busztragédia ügyé­ben, a per október elején kezdődik. A vádlottak között van a magyar buszvezető, az A4-es autósztráda két üzemeltető mérnöke, valamint az autópálya átadás előtti, 1993-as tesztelői közül három mérnök - írta meg a Magyar Idők.

Vádat emelt hat gyanúsított ellen kedden a veronai államügyész az olasz város bíróságán a 2017. január 20-án éjfél előtt, az A4-es autósztrádán történt magyar busztragédia miatt. A vád tömegszerencsétlenség okozása. A katasztrófában a helyszínen tizenheten, többségé­ben 14 és 18 év közötti diákok vesztették életüket, egy súlyos égési sérült a budapesti Honvédkórházban hunyt el.

A vádlottak Varga János buszvezető, Alberto Brentegani, az A4 Brescia-Padova sztrádaszakasz mérnöke, Giovanni Luigi Da Rios, az A4-es sztráda központi szakaszának és a biztonsági elemek építését irányító műszaki hivatal vezetője, valamint Michele De Giesi, Maria Pia Guli és Enzo Samarelli, akik az A4-es sztráda, így a biztonsági korlátok tesztelését is végezték 1993-ban az Anas nevű cég munkatársaiként.

A tárgyalás október elején kezdődik Veronában - adta közzé két helyi hírportál, a TG és a Pantheon.

A veronai államügyész szerint a hat vádlott felelőssége eltérő mértékű. Bűnösségük megállapítása esetén 18 évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.

Kövessen minket a Facebookon is!