Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. május 25. 19:56 | Szerző/forrás: keol.hu

Vádat emeltek a rendőrökre támadó kecskeméti férfi ellen

Vádat emeltek a rendőrökre támadó kecskeméti férfi ellen
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 19 éves kecskeméti férfi ellen, aki 2018. március 13-án egy kecskeméti lakásban az intézkedő rendőrökre támadt, lökdöste, megrúgta és fojtogatta őket.

Aznap reggel a Kecskeméti Rendőrkapitányság hat rendőre megjelent egy kecskeméti lakásban, hogy ott házkutatást tartsanak és egy tanút állítsanak elő. Az intézkedés megkezdésekor a lakásban tartózkodott a 19 éves vádlott is, aki szabályszerűen eljáró rendőröket szidalmazni kezdte.

Ezután a vádlott az egyik rendőrt nagyobb erővel két kézzel meglökte, majd jobb kezét ökölbe szorítva megpróbálta megütni. Ezt egy másik rendőr akadályozta meg, aki a vádlott karját megfeszítette és a férfit az ágyra szorította.

A vádlott azonban a szorításból kiszabadította magát, az intézkedő rendőrök felé rúgott és az őt leszorító rendőrt egy alkalommal a combján el is találta. Ezután ismét támadó mozdulatot tett a rendőrök felé és egy harmadik egyenruhást hátulról megragadott és a nyakát átkulcsolva fojtogatni kezdett.

A támadást a vádlott csak azt követően fejezte be, hogy az intézkedésben részt vevő további rendőrök a vádlott kezét lefejtették a fojtogatott sértettről. Az intézkedés során a vádlott a rendőröket szidalmazta és fenyegette is.

A vádlott által alkalmazott erőszak miatt a rendőrök nem sérültek meg. A vádlott e tettével a hivatalos személynek minősülő rendőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozta. A vádlottat még aznap őrizetbe vették és a nyomozó ügyészek indítványa alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A többszörösen büntetett, visszaesőnek minősülő vádlottat a nyomozó ügyészek hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolják és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozták vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!