Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. május 27. 20:47

„Aki lámpást gyújt…” - Robi atya heti hirdetései a széchenyivárosi Szentcsalád Plébániából

Képgaléria
„Aki lámpást gyújt…” - Robi atya heti hirdetései a széchenyivárosi Szentcsalád Plébániából
„Aki lámpást gyújt, nem takarja le edénnyel, ágy alá sem rejti, hanem a lámpatartóra teszi, hogy akik bemennek, lássák a világosságot.” (Lukács 8,16) Hatházi Róbert plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a kecskeméti (széchenyivárosi) Szentcsalád Plébánia heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetéseket kedves olvasóinknak:

Szentcsalád Plébánia Kecskemét

2018. május 27.

Hét ünnepei, szentjei:

Péntek: Szent Jusztínusz vértanú

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

1.         Hétfőn este 19.00-ra várjuk a képviselőtestület tagjait a tanácsterembe.

2.         Hétfőn egész napos szentségimádásra várunk benneteket a kápolnában.

3.         Szerdán (05.30.) Felnőtt katekézisre várunk benneteket a kápolnában. Az előadás címe : Az Eucharisztia, mint közösség.

4.         Úrnapja ünnepének előestéjén június 2-án (szombaton) 17.00-tól a kápolnában (Krisztus Király ünnepéhez hasonlóan) az országos „Ő általa Ő vele és Ő benne” szentségimádás programjába kapcsolódunk be. A program a 2020-as Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületét szolgálja.

            PROGRAMVÁLTOZÁS: Mivel fenti imaestet a Nyolc Boldogság Közösség szervezésében valósul meg így a Közösség plakátján meghirdetett június 9. szombati imaest elmarad.

5.         Június 2-án szombaton, 18.00-tól Magda Dávid orgonaművész koncertjére kerül sor a nagyteremben. Műsor a plakáton.

6.         Az elmúl évekhez hasonlóan idén is napközis táborra várjuk a hittanos gyermekeket és a plébániánkhoz tartozó családok gyermekeit. Két turnust indítunk az iskolai szünet első két hetében (június 18-22 és 25-29.). Részletek a hirdetőtáblán és az előtérben elhelyezett szórólapokon. Plébániai családjaink gyermeki és „saját” hittanosaink előnyt élveznek a jelentkezésnél! Jelentkezési határidő május 31.!

7.         Idei Plébániai Közösségi táborunk július 11-15. közt kerül megrendezésre Szarvason, a Gál Ferenc Főiskola épületében. Jelentkezési és információs lap az előtérből vihető. Várjuk a régi és új jelentkezőket! A mai nappal zárul a jelentkezés! (24.00-ig még lehet!)

8.         Június 3-án (vasárnap) Úrnapja ünnepén közösen veszünk részt szentmisén és körmeneten a Nagytemplomban. Ezen a vasárnapon az elmúl, évek gyakorlatának megfelelően NEM LESZ 10.00-KOR szentmise a nagyteremben, vegyünk részt minél többen a közös városi szentmisén és körmeneten!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház