Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. május 30. 17:54 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskeméten rendezik az Összevont Labdajátékok Diákolimpiájának® Országos Döntőjét

Kecskeméten rendezik az Összevont Labdajátékok Diákolimpiájának® Országos Döntőjét
Május 31. és június 03. között kerül megrendezésre Kecskeméten a 2017/2018. tanév Összevont Labdajátékok Diákolimpia® Országos Döntője. A hírös városbeli eseményen 4 sportágban - kézilabda, kosárlabda, labdarúgás és röplabda - küzdenek meg a III. korcsoportba tartozó csapatok.

Az országos fináléba kézilabdában, kosárlabdában és röplabdában a nyolc legjobb leány- és fiúcsapatok kerültek, míg labdarúgásban a 20 megyei/budapesti I. helyezett vehet részt a döntőn, hogy a több napos küzdelemben összemérve tudásukat megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka" címet.

A rendezvény házigazdája, a Magyar Diáksport Szövetség és a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület. Az Összevont Labdajátékok Diákolimpia® Országos Döntőjének ünnepélyes megnyitóját 2018. május 31-én, csütörtökön 18:15 órakor tartják Kecskemét főterén.

A megnyitó ünnepségen a tervek szerint részt vesz és beszédet mond Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét MJV alpolgármestere, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

Az Összevont Labdajátékok Diákolimpia® Országos Döntő versenyei sportáganként az alábbi helyszíneken kerülnek megrendezésre:

Kézilabda:

Lányok - Neumann János Egyetem Tőrös Olga Sportcsarnok (6000 Kecskemét, Iszáki út 10.)

Fiúk - Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola (6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.)

Kosárlabda: A lányok és fiúk versenyének helyszíne is a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia (6000 Kecskemét, Olimpia utca 1.)

Labdarúgás: Kecskemét, Széktói Stadion (6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 1/a)

Röplabda:  A lányok és fiúk versenyének helyszíne is a Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolájának Sportcsarnoka (6000 Kecskemét, Tóth László sétány 2.)

A hétvégi döntő eredménye folyamatosan nyomon követhető a Magyar Diáksport Szövetség Diákolimpia Facebook-oldalán.

 

Általános információk a Diákolimpiáról:

 

• A Diákolimpia® a legmagasabb színvonalú iskolai sportverseny sorozat, amely 13 alapsportágban és további 41 sportágban licensz-együttműködések alapján zajlik.

• A Diákolimpia® fővédnöke Áder János, a versenysorozatot az MDSZ az emberi erőforrások miniszterével közösen hirdeti meg.

• A Diákolimpia® érmesei 10 felvételi többletponthoz jutnak a felsőoktatási felvételik során, amely 8 éven belül érvényesíthető.

• A Diákolimpia® versenysorozatban egy tanév során összesen 270 ezer diák vesz részt, közülük 15 ezren jutnak el a döntőkig.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!