Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. június 5. 11:56

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője osztott ételt a Wojtyla Házban

Képgaléria
Az MSZP parlamenti frakcióvezetője osztott ételt a Wojtyla Házban
Dr. Tóth Bertalan jogász, közgazdász egyenesen az Országgyűlés épületéből érkezett kedd délben a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjébe, hogy a szegények böjtös asztalánál – Király József vállalkozó, önkormányzati képviselő, MSZP-s politikus társaságában – személyesen köszöntse a népkonyha rászorulóit. Látogatásának az adott különleges hangsúlyt, hogy a nélkülözők mai ebédjét – rizseshúst savanyúsággal, kenyérrel, süteménnyel – ő ajánlotta fel. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

– Király József barátom, kecskeméti önkormányzati képviselő, itteni MSZP-s politikus tett említést nekem erről a közösségről, akik segítik a nehézsorsúakat. Ő hívott, egyúttal megtiszteltetésnek érzem, hogy itt lehetek – fogalmazott Tóth Bertalan kérdésünkre válaszolva, miszerint honnan szerzett tudomást a Wojtyla Házról.

– Nemcsak politikusként, de emberként is, ha tudunk másnak segíteni, meg kell tenni. Az itteni mellett számos más vidéken úgyszintén részt vettem karitatív akciókban. Pécsi vagyok, ott minden évben több alkalommal szervezünk étel- és ruhaosztást, illetve egészségnapokat rendezünk rászorulók számára – tudhattuk meg az országgyűlési képviselőtől annak magyarázataként, miért ajánlott fel ma ételt a szegényeknek.

Király József immáron tizenharmadik éve támogatja rendszeresen a Woltyla Házat. Ennek kapcsán a Tóth Bertalan kifejtette: – Sajnos kevés politikus akad, aki ilyen aktívan és hosszú időn keresztül támogat egy-egy hasznos kezdeményezést. Jómagam Pécsett végzek karitatív szolgálatot; egyedi kéréseket is igyekszünk teljesíteni. Mindazonáltal egész évben próbálunk – ahol tudunk – segíteni.

A szegénységből való kilábalásról elmondta: – Állandó recept a képzés, oktatás. A nehéz helyzetbe kerültek felkarolása kiemelt cél. A szociális háló hazánkban nagyon lyukas, talán nincs is Magyarországon. A tanulás, tudásszerzés biztos módja a társadalmi felemelkedésnek. Nálunk azok jutnak megfelelő színvonalú oktatáshoz, akik anyagi helyzete eleve jó. A szegények gyermekei pedig elesnek a színvonalas képzés lehetőségétől, és ez rendkívül elszomorít. Kormányzati politikusként nekem e helyzet megváltoztatása lenne elsődleges; az oktatási rendszert úgy átalakítani, hogy mindenkinek legyen esélye megszerezni a szükséges tudást, amivel később boldogulhat az életben.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház