Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. június 7. 22:55 | Szerző/forrás: keol.hu

Középiskolás tehetségeket díjaztak

Középiskolás tehetségeket díjaztak
"Köszönetemet fejezem ki azért, hogy az általános órai feladatokon és a kötelezettség vállalásokon felüli teljesítményben nagyon szép eredményeket értetek el. Ami többletmunkával, többletidegeskedéssel járt és nagyon sok időt, energiát emésztett fel, valamint elvont mástól - barátoktól, családtól, szabadidőtől - benneteket. Ti azonban ezt felvállaltátok, amit mi most jutalommal szeretnénk kompenzálni" - mondta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere azon az ünnepélyes eseményen, melyen 134 tehetséges középiskolás kimagasló tanulmányi versenyeredményeit jutalmazták.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei költségvetésben is külön figyelmet szentelt a kecskeméti középiskolások jutalmazásának. A döntéshozókat a javaslat kialakítása során az a cél vezérelte, hogy odafigyelve a kreatív kecskeméti tehetségekre, kiválóságokra, ösztönzést próbáljanak kialakítani számukra.

Egyéni és csapatteljesítményük, illetve kórus eredmények alapján 20.000 és 80.000 forint közötti pénzjutalomban részesültek azon diákok, akik:

- rendkívüli kreativitásuk

- művészi tehetségük

- Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny elért helyezésük

- természettudományos munkájuk révén

kiemelkedő eredményeket értek el.

IDE kattintva megtekinthetik a kitüntetett diákok névsorát! Az elismeréseket Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő adta át.

Az ünnepségen átadták a Kecskeméti Szakképzési Centrumhoz tartozó intézmények kiemelkedő munkát végző pedagógusai számára alapított "Év tanára" díjakat is. Melyet a következők kapták: IDE kattintva megtekinthetik a névsort! Az elismeréseket Leviczky Cirill, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója adta át.

Kövessen minket a Facebookon is!