Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. június 11. 22:18 | Szerző/forrás: keol.hu

Idén is sikert aratott a vasárnapi vacsiközi garázsvásár

Idén is sikert aratott a vasárnapi vacsiközi garázsvásár
Bár a vihar minden nap elmosta a kihelyezett plakátokat, a híre mégis gyorsan elterjedt, hogy vasárnap újra össznépi garázsvásárt tartanak 12 helyszínen a vacsiközben. A környékbeliek már nem lepődtek meg azon, hogy itt-ott tárt kapukkal várták mindenféle hasznos portékáikkal a lakók a szomszédokat, és a távolabbról érkező kincsvadászokat.

Immár negyedik alkalommal vágtak bele közösségi összefogással a vacsiköziek, és még nem volt olyan, hogy bárki megbánta volna. Az első össznépi garázsvásár még némi kételkedésre adott okot: kell ez nekünk? Miféle emberek fognak ide jönni? Mindenféle idegent engedjünk be a kertünkbe? Mit fognak szólni a szomszédok?

Már az első alkalomnál kiderült azonban, hogy minden kósza sötét gondolat felesleges volt, és a megmozdulás azóta csak egyre sikeresebb lett. A főszervező Madla Anett, a Szívvel a Vacsiközért Egyesület elnöke szerint az évek alatt a környékbeliek egyre nyitottabban állnak a megmozduláshoz, minden évben egyre többen csatlakoznak és nyitják meg kapuikat az érdeklődők előtt. De nemcsak a résztvevők szaporodnak: egyre többen akadnak olyanok is, akik a szervezési, előkészületi munkákból szeretnék kivenni a részüket és lelkesen, nyomtatnak, plakátolnak, telefonálnak, e-maileznek és hozzák össze a jelentkezőket erre az egy napra.

Idén is volt itt minden: lovas felszerelés, festmény, bringák és rollerek, gucci ruhák és gumicsizmák, biblia és francia szótár, kávéfőző, varrógép. De felsorolni is lehetetlen lenne a sok padlásról és pincékből előkerült, egyeseknek felesleges, másoknak azonban annál hasznosabb portékát.

Természetesen nem csak adás-vétel, csere-bere ez a nap, sőt! Sokkal fontosabb, hogy az egymáshoz közel lakó, de addig ismeretlen emberek itt szóba elegyednek egymással, beszélgetnek, megvendégelik egymást. Minden helyszínen akadt egy kis kedvesség: limonádé, házi keksz, zsíros kenyér, csillámtetoválás. Sőt, egy helyen még pezsgővel is frissíthették magukat a bringás betérők. Idén már sokkal többen érkeztek kerékpárral is, hiszen a vacsiköz 12 helyszíne 1 óra alatt kiválóan felderíthető volt biciklivel.

A szervezők végül így összegezték a vasárnapi vacsiközi garázsvásárt: „Jövőre biztosan újra belevágunk!"

(Szilágyiné Madla Anett)

Kövessen minket a Facebookon is!