Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. június 12. 12:11

Gólyalábas utcaszínház a Wojtyla Ház előtt

Képgaléria
Gólyalábas utcaszínház a Wojtyla Ház előtt
A Langaléta Garabonciások tréfáitól zengett a Wojtyla Barátság Központ előtti tér kedd délelőtt. A három „gólyalábas alakoskodó” tréfás szófaragványokkal, akrobatikus mutatványokkal, szaxofonjátékkal, dobpergéssel tarkított műsora egy csapásra vidám vásári hangulatot teremtett a népkonyha utcafrontján, mély ámulatba ejtve az előtérben helyet foglaló „kurtalábú” publikumot. (Fotók: Mátyus István)

A „komédiások” Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója invitálására érkeztek, hogy meglepetésszerűen pódiumra lépve mosolyt csaljanak a helyben vendégeskedő, hátrányos helyzetű dunavecsei iskolások arcára, akik osztálykiránduláson vettek részt, és mit sem sejtettek a háttérben folyó előkészületekről.

A három „langaléta garabonciás” gólyalábakon járva elvegyült a népkonyha gondozottai és a gyerekek között, majd tréfás játékokkal pillanatok alatt magasra srófolták a közönség jókedvét.

– Soha nem nevettem még ilyen jót. Kár, hogy nem jöhetett el mindenki a suliból. Nagyon hálás vagyok Laub Miklós tanár úrnak, amiért elhozott minket a Wojtyla Házba – mondta mosolyogva az egyik diáklány, aki társaival együtt a dunavecsei Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben tanul.

Hét ifjú társaságában jöttem. Ketten közülük gyermekotthonban élő állami gondozottak, másik kettő nevelőszülőknél kapott elhelyezést, hárman hátrányos helyzetű családban élnek. Amit most itt kaptak, kimondhatatlan örömöt jelent számukra, mivel csak kivételes alkalommal mennek ilyen „messzire” lakhelyüktől, és vesznek részt ehhez hasonló közösségi eseményen. Köszönöm Farkas P. Józsefnek és feleségének, Jolikának az immáron huszonnyolc esztendeje felénk irányuló töretlen szeretetüket, segítőkészségüket, azt a sok-sok adományt, amelyek tőlük származnak – jelentette ki Laub Miklós, a 9/e-s tanulók osztályfőnöke.

Az iskolai kirándulás gyorséttermi falatozással és strandolással folytatódott – a kecskeméti Szenteste Alapítvány támogatásával.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház