A magyar szakácsválogatott "edzése" a Tanyacsárdában
A magyar nemzeti szakácsválogatott nagy elánnal készül a világ egyik legrangosabb, a Szakácsegyesületek Világszövetsége által meghirdetett gasztronómiai versenyére a Bocuse d'Or-ra.
A legkitűnőbbek csapata keddi munkanapját Lajosmizsén a Tanyacsárdában töltötte a csapat egyik trénere Garaczi János Wenes-díjas mesterszakács meghívására. A találkozón jelen voltak a Duna-Tisza közi királyok is, - mint Kovács Sándor, Kecskeméti Krisztián, Varga Károly. A találkozó legfontosabb célja a versenymenü összeállítása, megalkotása volt. A résztvevők több órás szakmai eszmecserén elemezték az összeállítások előnyeit, hátrányait. A résztvevőktől megtudtuk meggyőződésük, hogy a magyar gasztronómiának létjogosultsága van a világ terített asztalainál. Szeretnék a legszebbet, a legjobbat, a legízesebbet kínálni, és hagyományosan elhozni az aranyérmek sorát.