Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. június 19. 15:31 | Szerző/forrás: keol.hu

Bakonyi Levente aranyérmes lett a veterán teniszezők Európa Bajnokságán

Bakonyi Levente aranyérmes lett a veterán teniszezők Európa Bajnokságán
A kecskeméti Bakonyi Levente (a fotón középen) aranyérmet szerzett a törökországi riviérán, Manavgatban -Ázsiában - a veterán teniszezők Európa Bajnokságán. A rangos senior versenyen a 35-40 évesek csoportjában voltak a legfiatalabbak, és 80 év felett a legidősebbek.

A kecskeméti Bakonyi Levente aranyérmet szerzett a törökországi riviérán, Manavgatban -Ázsiában - a veterán teniszezők Európa Bajnokságán. A rangos senior versenyen a 35-40 évesek csoportjában voltak a legfiatalabbak, és 80 év felett a legidősebbek.

Magyar részről a kecskeméti Bakonyi Levente indult a 75-80 évesek korosztályban, mind egyéniben mind pedig párosban. Utóbbiban jó barátjával, a román Titus Michalachevel, aki - mint eddig már több versenyen is - megteremtette a lehetőséget Leventének az EB-n való részvételre.

Az egyéni verseny során 2 román, valamint egy-egy svéd és német teniszezőt győzött le a kecskeméti sportoló, és így megnyerte a versenyt. Ezzel a 3 évvel ezelőtti EB-n szerzett ezüst után, immár Európa Bajnok lett.

Párosban is döntőt játszott, ahol társával heroikus küzdelemben vesztettek, így ezüstérmesek lettek (lenti kép).

A verseny érdekessége, hogy a legidősebb résztvevő egy 94 éves férfi volt.

Kövessen minket a Facebookon is!