Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. június 27. 17:42 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskeméti konferencia: Zsidó és keresztény együttműködés a felelős polgárság érdekében

Kecskeméti konferencia: Zsidó és keresztény együttműködés a felelős polgárság érdekében
„A Megbékélés útja a törékeny világban: zsidó és keresztény együttműködés a felelős polgárság érdekében." Ezzel a címmel rendeztek konferenciát 2018. június 24. és 27. között Budapesten illetve Kecskeméten. A konferencia negyedik napját Kecskeméten tartották szerdán: előadásokkal, és műhelybeszélgetésekkel. A kecskeméti Katona József Színházban tartott rangos eseményen Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere köszöntötte a konferencia résztvevőit.

A négy napos rendezvénysorozaton a Nemzetközi Keresztény - Zsidó Tanács többek között a vallások közötti párbeszédre, a megbékélésre valamint az egymás megértésére helyezte a hangsúlyt. A világ különböző pontjairól érkezett több száz érdeklődő, teológia és akadémia előadásokat hallgathatott. Napirendre kerültek olyan aktuális kérdések is, mint a migráció, vagy a muszlim népesség megjelenésének hatásai.

A konferencia egyik szervezője dr. Róna Tamás az Alföldi Régió vezető rabbija, aki szerint a keresztény-zsidó konferencia fő gondolata: összekapaszkodva, kéz a kézben, megerősíteni egymást a párbeszédben. A rendezvénysorozat zárónyilatkozat elfogadásával zárult.

A konferencia június 27-ei, kecskeméti napját dr. Róna Tamás nyitotta meg, majd a Kecskemét City Balett előadását követően Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere köszöntötte a vendégeket. A megnyitó után kezdődött, „Az ifjúsággal folytatott zsidó-keresztény és vallásközi párbeszéd lehetőségei: a fiatal szakemberek perspektívái" című panelbeszélgetés dolgozta fel a konferencia témáját a fiatalok szemszögéből. A beszélgetés moderátora dr. Róna Tamás volt.

Délután magyar és angol nyelvű műhelymunkákkal folytatódott a konferencia Kecskeméten.

Kövessen minket a Facebookon is!