Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. július 6. 21:05 | Szerző/forrás: keol.hu

Elütötte, majd kikerülte és otthagyta a kecskeméti kerékpárost

Elütötte, majd kikerülte és otthagyta a kecskeméti kerékpárost
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának a vészhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt vádat emelt egy 22 éves örkényi férfi ellen, aki 2017. október 11-én reggel autójával Kecskeméten szabálytalanul közlekedve elütött és az úton hagyott egy kerékpárost.

A  férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, azt soha nem is szerzett, ennek ellenére az elmúlt két évben közlekedési szabálysértések miatt 14-szer vonták felelősségre. A vádlott tavaly október 11-én reggel 7 órakor Kecskemét lakott területén, derült időjárásnak megfelelő, jó látási viszonyok közepette közlekedett az általa vezetett gépjárművel.

Egy útkereszteződéshez érkezve, a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező" jelzőtábla ellenére nem biztosított elhaladási elsőbbséget a védett útvonalon tőle balról elektromos kerékpáron érkező férfinek. A vádlott az útkereszteződésbe behajtva az elektromos kerékpár jobb oldalának ütközött, melynek hatására a kerékpáros a bal oldalára fordulva elesett és 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ elsőbbségadásra vonatkozó előírásait.

A balesetet követően a vádlott az úttesten fekvő sértettet és kerékpárját kikerülve gépkocsijával a helyszínről elhajtott, nem nyújtva tőle elvárható segítséget a baleset során megsérült férfinek.

A többszörös visszaesőnek minősülő, jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottat az ügyészség a segítségnyújtás elmulasztása súlyosabban minősülő bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés mellett járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozza. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!