Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. július 17. 10:00 | Szerző/forrás: hiros.hu

Világhírű együttessel lépett színpadra Beke Márk

Világhírű együttessel lépett színpadra Beke Márk
900 harsonás kiválóság közül válogatták a döntőbe Beke Márkot az egyesült államokbeli Iowa Cityben megrendezett nemzetközi harsonaversenyen. Bár az első helyet most nem sikerült megszereznie, Márk az utolsó koncerten együtt zenélhetett a világhírű Hungarian Trombone Connection harsona együttessel.

Fárasztó napok állnak a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor győztese mögött. Beke Márk Amerikában öregbítette tovább Kecskemét és az itt folyó zenei oktatás jó hírét. Az Iowa City egyetemén megrendezett nemzetközi harsonaversenyre a világ minden tájáról összesen 900 harsonás érkezett. 

,,Beke Márk két kategóriában indult, kiválóan felkészült, de ezúttal elpártolt tőle a szerencse, ezúttal nem ő lett az első. Szomorúak vagyunk, de nem elégedetlenek" - adta hírül a legnagyobb közösségi oldalon Kuna Lajos rézfúvós tanár, aki természetesen elkísérte növendékét a világversenyre.

Hozzátette: egy ilyen világverseny dobogójára kerülni önmagában nagy eredmény. Arról nem beszélve, hogy csodálatos előadásokban, kurzusokban lehetett részük és ismeretségeket is kötöttek. Meghatározó élmény Márk életében, hogy a világhírű Hungarian Trombone Connection harsona együttessel állhatott színpadra az utolsó koncerten. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház