Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. július 23. 22:53 | Szerző/forrás: keol.hu

A lelőtt kecskeméti kiskutya miatt ismét elszabadultak az indulatok a világhálón

A lelőtt kecskeméti kiskutya miatt ismét elszabadultak az indulatok a világhálón
Egy átalakított légpuskával végzett egy 16 éves fiú egy díjnyertes kecskeméti york­shire terrierrel Nagyréven. Az esetet követően ismét elszabadultak az indulatok: a legkülönfélébb cifra büntetéseket szabnák ki a kommentelők arra a fiúra, aki a gyanú szerint agyonlőtte a hétvégén a kiskutyát. És vajmi kevéssé hiszik, hogy kóbor állatnak nézte az ápolt kutyust - ugyanis ezzel védekezett.

A baon.hu írta meg elsőként, majd mi is átvettük a cikket, melyszerint egy  kecskeméti család horgászni utazott hétvégére a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagyrévre. A család 12 éves kislánya két kutyájukkal az udvaron játszott pénteken reggel, amíg Anita néhány percre bement a lakásba kávét főzni. Miután ismét kiment, azt vette észre, hogy az egyik kutyus eltűnt.

"Kettő, vagy három perc lehetett, amíg lefőztem a kávét és mentem ki az udvarra. Akkor láttam, hogy már csak az egyik kutyával játszik a kislány. Keresni kezdtük, rohantunk ki az utcára, de akkor már ott feküdt, a második szomszéd portája előtt, a házunktól mintegy harminc méterre." - mondta a kecskeméti apa.

A közelben lakó fiú, bár először mindent tagadott, később beismerte tettét a rendőröknek. A lövést azzal indokolta, hogy azt hitte, egy kóbor kutya sétált az utcában. A vélhetően légpuskából leadott lövés a kutya tüdejét érte, amitől az azonnal elpusztult. A légpuska tartásához ugyan nem kell engedély, de nem hivatalos információk szerint a fegyver fel volt turbózva házilag, így könnyen lehet, hogy a fiúnak vagy családjának ezért is felelnie kell.

A Büntető Törvénykönyv szerint, mivel a fiú betöltötte a 14. életévét, már büntethető. Tettéért akár három évet is kaphat.

Kövessen minket a Facebookon is!