Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. augusztus 7. 21:56 | Szerző/forrás: keol.hu

Döntetlennel kezdte meg a felkészülést a kecskeméti futsal csapat

Döntetlennel kezdte meg a felkészülést a kecskeméti futsal csapat
Az NB II Nyugati csoportjában vitézkedő, jó erőkből álló maglódi csapattal mérte össze tudását a hírös városi futsal csapat a gyömrői sportcsarnokban. Felnőtt férfi futsal felkészülési mérkőzés: Maglód Futsal TC - Scoregoal Kecskeméti FC : 4-4 (3-0)

Az első félidőben a kecskemétiek álmoskásan kezdtek, egy szöglet visszagurítás, majd egy egyéni hiba és máris 2-0-val vezetett az ellenfél. A meccs ezen szakaszában a kecskemétiek védekezése nem volt magabiztos, több méteres távolságból próbálták felvenni a technikás ellenfél játékosait, nem sok sikerrel. Azonban már első etapban is megvillant egyszer-kétszer a hírös városi legények, ám lövéseiket, vagy éppen a kidolgozott ziccereiket az ellenfél hálóőre óriási bravúrokkal védte. A félidő végén egy újabb eladott labda és máris 0-3 mutatott az eredményjelző.

A második félidőre egy teljesen más Scoregoal jött ki pályára, felszilárdult a védekezésük, az ember-ember elleni párharcokat megnyerték, és ekkor már menetrendszerűen érkeztek a vendég gólok is. Először egy maglódi hiba, Marsa bújik ki a védője mögül, és lövi ki a balalsó sarkot. Majd Kovács Józsi szerez erőszakosan, de szabályosan labdát és szemtelenül bök alá, átemelve a kapust (2-3)!

Izgalmasra sikerült a mérkőzés utolsó 10 perce, edzőmeccshez képest is parázs hangulat alakult ki. Egy szabadrúgás variációt a hazai csapat nem ismert fel, és Szabó Szabolcs lekészítését Móra vágta be a kapuba (3-3). Majd egy formás ellentámadást követően véd nagyot a maglódi kapus, ám rossz helyre tenyereli ki, ahol az érkező Móra megköszönte azt, és szépen lőtte be az üresen tátongó kapuba a játékszert (4-3)! A hazai gárda is próbált nagyobb sebességbe kapcsolni, sorra vezette a támadásokat, melyek vagy egy védő lábán, vagy Peltzer védésein akadtak el. A sokadik próbálkozás végül eredménnyel járt, Peltzerről pattan rossz helyre a labda, ami könnyű zsákmány a kapu előtt helyezkedő támadónak (4-4).

Góllövők: Móra (2), Marsa (1) Kovács J. (1)

Koós Károly vezetőedző: „Még nem tudtunk teljes kerettel elutazni erre a mérkőzésre, ám felkészülésünket nagyon jól szolgálta. Az első félidőben kijött minden olyan hiba, amin a következő hetekben javítanunk kell, a második félidőben már az a csapat játszott, akit szeretnék látni a következő idényben. Egy teljesen új védekezést szeretnénk elsajátítani, amihez idő kell, ez meg is látszott az első félidő hibáiból. A következő hetekben a fiatal játékosok beépítésén fogunk dolgozni, amire nagyszerű alkalmak lesznek a Dunaferr elleni mérkőzések, valamint a vadkerti edzőtábor."

Kövessen minket a Facebookon is!