Július 19. péntek, Emília
Hírek, események 2018. augusztus 7. 21:58 | Szerző/forrás: keol.hu

Dühös lett a szomszéd által felszerelt biztonsági kamera miatt

Dühös lett a szomszéd által felszerelt biztonsági kamera miatt
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség rongálás és garázdaság vétsége, továbbá közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy kecskeméti férfivel szemben, aki dühében, ittasan idős szomszédja bejárati ajtaját összetörte, majd később a kórházi ellátása során a szakápolóra is rátámadt.

A 44 éves kecskeméti férfi 2018. február 11-én délelőtt egy kecskeméti társasház utcára néző nyitott folyosóján szitkozódva, kiabálva az otthon tartózkodó idős szomszédasszonya bejárati ajtaját ütlegelni kezdte és követelte, hogy jöjjön ki a lakásból. Az ajtó rángatása, ütlegelése következtében a bejárati ajtótok eltört, az ajtólapból egy darab kitört, az ajtó zárhatatlanná vált. A vádlott a szándékos rongálással 88 ezer forint kárt okozott szomszédjának. A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A vádlott dühét az váltotta ki, hogy az asszony fia előző hónapban biztonsági kamerát szereltetett fel a lakásba és az erkélyre is, a kamera pedig 2018. február 3-án rögzítette, ahogy a társasház hátsó részén lévő parkolóban valaki több ott parkoló gépjármű kerekét kiszúrta.

Az idős szomszéd a történteket követően félelmében elhagyta otthonát, oda azóta sem mert visszaköltözni.

A helyszínre érkezett járőrök az ittas férfit előállították, majd állapota miatt kórházba szállították. A vádlott a kórházban az őt ellátó szakápolóra támadt, nyakát hirtelen megragadva nagy erővel szorítani kezdte. A szakápoló a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló nyaki zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű vádlottat rongálás és garázdaság vétségével, továbbá közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!